Cytovene


Genentech | Cytovene (Medication)


Desc:

Cytovene/ganciclovir este indicat pentru tratamentul de Retinita cu CMV la pacientii imunocompromisi, inclusiv pacientilor cu sindromul imunodeficientei dobândite (SIDA). Cytovene, de asemenea, este indicat pentru prevenirea bolii CMV în cazul transplanturilor la risc pentru boala CMV.

...

Side Effect:

Cytovene/ganciclovir poate reduce functia de maduva osoasa. Acest efect secundar grave, eventual amenintatoare de viata poate duce la un numar scazut de celule sanguine, cum ar fi eritrocite, celule albe, si trombocite. Acest efect poate cauza anemie, reduce capacitatea organismului de a lupta o infectie, si cauza sângerare probleme. Medicul dumneavoastra va va verifica rezultatele testelor dumneavoastra de sânge si ajusta tratamentul dumneavoastra pentru a reduce riscul de aceste efecte secundare.

Solicitati imediat asistenta medicala daca va dezvolta semne de anemie (cum ar fi neobisnuit oboseala, respiratie rapida, culoare a pielii, rapida emotie), semne de infectie (cum ar fi febra, frisoane, tuse, persistente dureri în gât), si semne de sângerare (cum ar fi usor vânatai/sângerare, sângerari nazale, sângerarea gingiilor, sângeroase/negru/zabovi scaune, voma, care arata ca motive de cafea).

Cytovene/ganciclovir a cauzat scaderea spermei productie în animale si poate reduce capacitatea oamenilor de a tatal unui copil. ...

Precaution:

Reactii adverse grave care afecteaza sânge au fost raportate cu utilizarea de ganciclovir. Nivelul scazut de celule din sânge (celule albe din sânge, celule rosii si trombocite) au avut loc. Medicul dumneavoastra poate monitoriza sânge cu teste de sânge.

Ia toate ganciclovir care a fost prescris, chiar daca începeti sa va simtiti mai bine. Simptomele dumneavoastra poate sa înceapa sa îmbunatateasca înainte de infectie este tratata complet. Ia ganciclovir oral cu alimente pentru a creste sale absorbtia de cátre organism.

Cytovene a provocat malformatii congenitale la animale, si, în general, nu este recomandat pentru utilizarea în timpul sarcinii. Femeile ar trebui sa utilizati un formular eficient de control al nasterii în timpul tratamentului cu ganciclovir. De asemenea, barbatii ar trebui sa utilizeze o forma de contraceptie bariera (e. g. prezervativ) în timpul si pentru cel putin 90 de zile dupa tratamentul cu ganciclovir. ...