Cytoxan


Bristol-Myers Squibb | Cytoxan (Medication)


Desc:

Cytoxan/ciclofosfamida este utilizat pentru a trata diverse tipuri de cancer. Este un medicament chimioterapie, care actioneaza prin încetinirea sau oprirea cresterii celulare. Acest medicament poate fi folosit pentru diferite conditii, cum ar fi lupusul si artrita reumatoida, si pentru a preveni respingerea de transplant de organe.

Iau acest medicament de gura exact ca regia de catre medicul dumneavoastra. Doza se bazeaza pe starea dumneavoastra de sanatate, greutate, raspunsul la terapie, si alte medicamente pentru chimioterapie sau radioterapie poate fi primiti.

...

Side Effect:

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:black/sângeroase scaune, dureri de stomac severe/abdominale, îngalbenirea ochii sau pielea, urina închisa la culoare, mentale/starea de spirit modificari, slabiciune/spasme musculare, umflarea gleznelor/picioarele, greutate brusca sau neobisnuite. Greata, varsaturi, pierderea poftei de mâncare, dureri de stomac, diaree, sau întunecare de piele/unghii pot aparea.

Greata si varsaturi poate fi severa. În unele cazuri, tratamentul medicamentos poate fi necesara pentru a preveni sau ameliora greata si varsaturi. ...

Precaution:

Spalati-va mâinile si a raspândirii infectiilor. Înainte de a avea o interventie chirurgicala, spuneti medicului dumneavoastra sau dentist daca utilizati acest medicament. Acest medicament nu trebuie utilizat daca aveti anumite afectiuni medicale.

Înainte de a utiliza acest medicament, consultati medicul sau farmacistul daca aveti:a scazut cu functia de maduva osoasa (e. g. anemie, leucopenie, trombocitopenie). Nu au vaccinarile/vaccinarile fara consimtamântul medicul dumneavoastra si sa evite contactul cu persoane care au primit recent vaccin oral polio.

În timpul sarcinii si alaptarii nu folositi acest medicament. Fetusii expuse la ciclofosfamida poate fi nascut cu dor degetele, degetele de la picioare si o inima slab dezvoltate. ...