Dapsone


Unknown / Multiple | Dapsone (Medication)


Desc:

Dapsona este un medicament antiinfective. Dapsona este utilizat în tratamentul de dermatita de herpetiformis (o afectiune a pielii) si lepra (boala Hansen).

...

Side Effect:

Principalul efect secundar al dapsone este anemia, o pierdere de celule rosii din sânge. Stomac deranjat, de asemenea, este comun. Câtiva oameni obtine picior sau spate durere, greata, varsaturi, dureri de cap, ameteli, sau neuropatie periferica.

Dapsona poate face sensibile la lumina soarelui. Daca se întâmpla acest lucru, utilizati bloc de soare pe piele si/sau purta ochelari de soare.

Spune furnizorul de îngrijire a sanatatii, daca pielea ta devine pal sau galbui, sau veti obtine o durere în gât, febra, sau eruptii cutanate, chiar si dupa câteva saptamâni de a lua dapsona. Acestea ar putea indica o reactie grava de droguri. ...

Precaution:

Discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti deficit de 6-fosfat dehidrogenaza glucoza; deficit de reductaza methemoglobin; sau boli hepatice.

Nu se stie daca Dapsone va fi daunatoare pentru un copil nenascut. Nu luati dapsona fara prima vorbesc cu medicul dumneavoastra daca sunteti gravida sau ar putea deveni gravida în timpul tratamentului. Dapsona trece în laptele matern si poate afecta un copil de îngrijire medicala. Nu luati dapsona fara prima vorbesc cu medicul dumneavoastra daca va sunt alapteaza un copil. ...