Darunavir


Janssen Pharmaceutica | Darunavir (Medication)


Desc:

Darunavir este un medicament antiviral într-un grup de HIV medicamente numit inhibitori de proteaza. Darunavir împiedica înmultirea în corpul dumneavoastra virusul imunodeficientei umane (HIV) celule.

Darunavir este utilizat pentru a trata HIV, cauzele care dobândite sindromul imunodeficientei (SIDA). Darunavir nu este un leac pentru HIV sau SIDA.

...

Side Effect:

Efecte secundare grave poate include:febra, durere în gât, si dureri de cap cu vezicule severe, descuamarea, si eruptii cutanate rosii; primul semn de orice eruptie cutanata, indiferent de cât de usoara; crescut urinare sau sete extrema; semne de infectie noi, cum ar fi febra sau frisoane, tuse, simptome de gripa, usor vânataie sau sângerare; dureri severe în stomac superioara raspândirea de spate, greata si varsaturi, rapida ritmului cardiac; sau greata, febra scazuta, pierderea poftei de mâncare, urina închisa la culoare, lut-colorate scaune, icter (îngalbenirea pielii sau a ochilor).

Mai putin grave efecte secundare pot include:diaree, balonare, suparat stomac, dureri de stomac usoara; dureri musculare; slabiciune; dureri de cap; sau modificari în forma sau în locatie de grasime (în special în brate, picioare, fata, gât, sanii, si talie).

Contactati imediat medicul daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica:hives; dificultati de respiratie; umflarea fetei, buzele, limba, sau gât. ...

Precaution:

Înainte de a lua acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti orice tip de alergie, sau daca aveti boala hepatica severa. Unele medicamente pot provoca efecte secundare viata în pericol daca folositi-le în timp ce luati darunavir. Ia darunavir cu:alfuzosin; cisaprida; pimozida; lovastatina sau simvastatina; rifampicina; sildenafil; St. John's wort; midazolam triazolam sau orale; sau cornul secarei medicamente.

Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti oricare din aceste alte conditii:boli de ficat (în special hepatita sau ciroza); diabet zaharat; o tulburare de sângerare, cum ar fi hemofilie; valori crescute ale colesterolului sau trigliceridelor; sau daca sunteti alergic la sulfa medicamente.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...