Dasatinib


Bristol-Myers Squibb | Dasatinib (Medication)


Desc:

Dasatinib este folosit ca un tratament de leucemia mieloida cronica (LMC) cu rezistenta sau intoleranta la terapie prealabila, si tratamentul de Philadelphia cromozomul pozitiv leucemie limfoblastica acuta (ALL) cu rezistenta sau intoleranta la terapie prealabila.

Dasatinib este utilizat pentru a trata anumite tipuri de leucemie (cancer care începe în celulele albe din sânge) în oameni care nu mai pot beneficia de alte medicamente pentru leucemie inclusiv imatinib (Gleevec) sau care nu pot lua aceste medicamente din cauza reactii adverse severe.

Dasatinib este într-o clasa de medicamente numite proteina-tirozin kinaza inhibitori. Acesta actioneaza prin blocarea actiunii de o proteina anormala care semnalele celule canceroase sa se multiplice. Acest lucru ajuta la stoparea raspândirii celulelor canceroase.

Medicul dumneavoastra va poate ajusta doza de dasatinib în functie de raspunsul la tratament si efecte secundare care aveti. Discutati cu medicul dumneavoastra despre cum va simtiti în timpul tratamentului.

...

Side Effect:

Dasatinib poate provoca unele dintre urmatoarele reactii adverse:dureri de cap; dureri musculare; oboseala; slabiciune; ameteli; dureri articulare; durere, arsura sau furnicaturi în mâini sau picioare; eruptii cutanate; înrosirea pielii; descuamarea pielii; umflatura, roseata si durere în interiorul gura; gura rani; diaree; greata; varsaturi; constipatie; dureri de stomac sau umflarea; pierderea poftei de mâncare; pierdere în greutate.

Unele reactii adverse pot fi grave, prin urmare, apel medicul dumneavoastra imediat:febra, durere în gât, frisoane, precum si alte semne de infectie; umflarea ochii, mâinile, bratele, picioarele, gleznele sau pulpe inferioare; greutate brusc; dificultati de respiratie, în special atunci când situata în jos; tuse cu roz sau sângeroase; mucusul; Tusea Seaca; dureri în piept care se agraveaza atunci când tuse, stranut sau respiratie profund; piept de presiune; ameteli; lesin; rapid, neregulate, sau pounding emotie; neobisnuit vânataie sau sângerare; negru si zabovi scaune; rosii din sânge în scaun; sângeroase voma; varsaturi material care arata ca motive de cafea; vorbire lenta sau dificil; slabiciune sau amorteala de un brat sau picior; brusc dureri de cap severe. ...

Precaution:

Spune medicul dumneavoastra si farmacistului, daca aveti orice tip de alergii. Spuneti medicului dumneavoastra si farmacistului ce alte prescriptie si necesita prescriptie medicala medicamente, vitamine si suplimente nutritive luati sau intentionati sa ia.

Informati medicul dumneavoastra daca aveti sau avut intoleranta la lactoza, niveluri scazute de potasiu sau magneziu în sânge, sindromul de QT lung (o afectiune cardiaca care pot provoca ameteli, lesin sau batai neregulate ale inimii), sau ficat sau boli de inima.

Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau intentioneaza sa devina gravida, sau daca partenerul tau poate deveni gravida. În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra.

...