Daypro


Pfizer | Daypro (Medication)


Desc:

Daypro/oxaprozin este un grup de medicamente numite antiinflamatorii nesteroidiene (AINS). Acesta actioneaza prin reducerea hormonilor care cauzeaza inflamatie si durere în organism. Daypro este utilizat pentru a trata durere sau inflamare cauzate de artrita.

...

Side Effect:

Efectele secundare cele mai frecvente de oxaprozin sunt eruptii cutanate, zgomote în urechi, dureri de cap, ameteli, somnolenta, dureri abdominale, greata, diaree, constipatie, arsuri la stomac, retentia de lichide si dificultati de respiratie.

Aceasta poate provoca, de asemenea, sângerare în stomac si intestin, precum si ulcere. Uneori, stomac ulceratii si hemoragie intestinala pot aparea fara nici o durere abdominala. Negru zabovi scaune, slabiciune, si ameteli la picioare poate fi doar semne de sângerare.

Persoanele care sunt alergice la alte AINS ar trebui sa utilizati oxaprozin. AINS reduce fluxul de sânge la rinichi si afecteaza functia rinichilor. Depreciere este cel mai probabil sa apara la pacientii cu preexistente insuficienta renala sau insuficienta cardiaca congestiva, si utilizarea de AINS în acesti pacienti trebuie facut cu precautie. Persoanele cu astm bronsic sunt mult mai probabil sa experienta de reactii alergice la oxaprozin si alte AINS. Retentia de lichide, cheaguri de sânge, atacurile cardiace, hipertensiune arteriala si insuficienta cardiaca, de asemenea, au fost asociate cu utilizarea de AINS. ...

Precaution:

Acest medicament poate creste riscul de viata în pericol inima sau probleme de circulatie, inclusiv atac de cord sau accident vascular cerebral. Nu utilizati acest medicament doar înainte sau dupa ce inima by-pass chirurgie (numit si arterelor coronare bypass grefa, sau CABG).

Acest medicament, de asemenea, poate creste riscul de efecte grave pe stomac sau intestine, inclusiv hemoragie sau perforatie (formând o gaura). Aceste conditii pot fi fatale si gastro-intestinale efecte pot aparea fara avertisment în orice moment, în timp ce luati oxaprozin. Adultii mai în vârsta pot avea un risc mai mare de aceste efecte secundare gastro-intestinale grave.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra.

...