AbobotulinumtoxinA Injection


Unknown / Multiple | AbobotulinumtoxinA Injection (Medication)


Desc:

Toxina botulinica de tip A este o neurotoxina produsa prin fermentarea tipului de bacteriei Clostridium botulinum A. Complexul este compus din neurotoxina, proteine hemaglutinine si proteine non-toxina non-hemaglutinina. ...

Side Effect:

Intrebati-va medicului care sunt efectele secundare cel mai probabil de a fi experimentate, deoarece unele reactii adverse pot fi legate de o parte a corpului in cazul in care ati primit injectia. Spuneti medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste simptome sunt severe sau nu dispar:durere sau sensibilitate in locul in care ati primit injectia, dureri de cap, umflarea interiorul nasului si gâtului, gura uscata, dureri musculare, de gat sau oase, oboseala, greata.

Unele reactii adverse pot fi grave. Daca observati oricare dintre aceste simptome, anuntati imediat medicul dumneavoastra:tulburari de vedere, edem palpebral, prurit, eruptii cutanate, urticarie, ameteli, lesin.

Medicamentul poate provoca reactii alergice. Daca observati o eruptie inexplicabila, mâncarime, respiratie suieratoare, umflare, dificultati de respiratie sau, anuntati un cadru medical imediat.

...

Precaution:

In cazuri rare, abobotulinumtoxinA se poate raspandi de la locul injectarii spre parti indepartate ale corpului, riscând astfel sa provoace probleme serioase. Acest lucru este mai probabil sa apara in cazul in care medicamentul este utilizat pentru a trata spasticitate la copii. Ar trebui remarcat faptul ca abobotulinumtoxinA nu este aprobat pentru utilizare la copii.

AbobotulinumtoxinA poate determina dificultate la inghitire, ceea ce poate cauza probleme grave. Acest lucru este mult mai probabil daca aveti deja probleme de inghitire sau daca aveti o boala neuromusculara.

AbobotulinumtoxinA contine albumina, o proteina umana. Teoretic, virusurile sau proteine le infectioase pot fi transmise prin intermediul albuminei. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost raportata la un produs albuminic.

Uneori, medicamentele pot reduce reflexul de intermitent, mai ales daca acesta este utilizat in apropierea ochilor. Acest lucru poate usca ochii, crescând riscul de abraziune a corneei sau a altor probleme cu ochii. Daca ochii tai par sa fie uscati anuntati-va medicul imediat.

In timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandata utilizarea AbobotulinumtoxinA fara recomandarea medicului dumneavoastra.

...