Delavirdine


Pfizer | Delavirdine (Medication)


Desc:

Delavirdine este un medicament antiviral care împiedica virusul imunodeficientei umane (HIV) celule la înmultirea în corpul dumneavoastra.

Delavirdine este utilizat pentru a trata HIV, care cauzeaza sindromul imunodeficientei dobândite (SIDA). Delavirdine nu este un leac pentru HIV sau SIDA.

Delavirdine direct inhiba activitatea de revers Transcriptazei si blocheaza producerea de ADN si virusi noi. Spre deosebire de zidovudina, delavirdine nu trebuie sa fie convertite la o forma activa si nu concureaza cu compus (timidin trifosfat), care este necesara de virusul HIV pentru a face noi ADN. Delavirdine nu ucide virusul HIV existente, si nu este un leac pentru HIV.

...

Side Effect:

Exista unele reactii adverse care pot sa apara dupa utilizarea acestui medicament, cum ar fi:greata, diaree, dureri de cap sau oboseala. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt. Multi oameni folosind acest medicament nu au efecte secundare grave.

Informati medicul dumneavoastra imediat, daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:mentale/starea de spirit modificari (cum ar fi depresia), semne de probleme hepatice (cum ar fi persistente greata, varsaturi, stomac/dureri abdominale, oboseala severa, ochi/piele îngalbenirea, urina închisa la culoare). Modificari în adipos pot sa apara în timp ce luati acest medicament (cum ar fi crescut de grasime în spate sus si zone de stomac, a scazut de grasime în brate si picioare). Cauza si efecte pe termen lung a acestor modificari sunt necunoscute. Discutati despre riscurile si beneficiile tratamentului cu medicul dumneavoastra, precum si posibilitatea de a utiliza de exercitiu pentru a reduce acest efect secundar.

Delavirdine frecvent poate provoca o eruptie care, de obicei, nu este serioasa. O eruptie cutanata poate sa apara în termen de 1-3 saptamâni dupa începerea tratamentului delavirdine. Acesta apare în principal pe partea superioara a corpului si de arme, dar poate aparea, de asemenea, pe gat si fata. Dupa consultarea cu medicul, cei mai multi oameni pot continua luând delavirdine si trata eruptii cutanate în cazul în care nu este severa. Eruptii cutanate non-grave, de obicei dura mai putin de 2 saptamâni. Cu toate acestea, o eruptie cutanata severa sau o eruptie cu semne de o reactie severa necesita atentie medicala imediata. ...

Precaution:

Nu luati delavirdine cu pimozida, alprazolam, midazolam, triazolam, sau cornul secarei medicamente precum dihidroergotamina, ergonovine, Ergotamina sau methylergonovine. Aceste medicamente pot cauza efecte secundare în pericol viata, daca le folosesc în timp ce luati delavirdine.

Exista multe alte medicamente care pot interactiona cu delavirdine, sau face mai putin eficace. Anunta medicul dumneavoastra despre toate baza de prescriptie medicala si over-the-counter medicamente utilizati. Aceasta include vitamine, minerale, produse din plante ?i medicamente prescrise de alti medici. Nu începeti folosind un nou medicament fara a spune medicul dumneavoastra. HIV/SIDA este de obicei tratate cu o combinatie de medicamente diferite. Pentru a trata cel mai bine starea dumneavoastra, folositi toate medicamentele dumneavoastra ca regia de catre medicul dumneavoastra. Nu modificati doze sau programul de medicatie fara sfatul dvs la medicul dumneavoastra. Fiecare persoana cu HIV sau SIDA ar trebui sa ramâna în îngrijirea unui medic.

Evita neprotejat sex sau partajare ace, aparate de ras sau periute de dinti. Luati acest medicament nu va va împiedica trecerea HIV la alte persoane. Discutati cu medicul dumneavoastra despre metode sigure de prevenire a transmiterii HIV în timpul sexului. Schimbul de ace de medicament sau medicament nu este niciodata în siguranta, chiar si pentru o persoana sanatoasa. ...