Depo - Provera


Pfizer | Depo - Provera (Medication)


Desc:

Depo-Provera este un nume de brand pentru medroxiprogesteron acetat, o injectie contraceptive pentru femei, care contine Progesteron hormon. Depo-Provera este dat ca o injectie o data la trei luni. Depo-Provera obicei suprima ovulatia, pastrarea ovare de eliberare un ou. Depo-Provera asemenea ingroasa mucusul cervical pentru a pastra spermei de a ajunge la ou.

Acetat de medroxiprogesteron este, de asemenea, disponibile într-o doza mai mica. Aceasta versiune este numit Depo subQ Provera 104. În timp ce Depo-Provera este injectat adânc în muschi, Depo subQ Provera 104 este injectata doar sub piele. Depo-Provera si Depo subQ Provera 104 au beneficii si riscuri similare. Cu toate acestea, mai putin pe termen lung informatii sunt disponibile despre eficacitatea Depo subQ Provera 104.

...

Side Effect:

Efectele secundare cele mai frecvente de Depo-Provera includ sângerari vaginale neregulate, cum ar fi mai usoare sau mai grele menstruale sângerare, sau spotting continua; cresterea in greutate; dureri abdominale; dureri de cap; slabiciune; oboseala; nervozitatea; ameteli.

Apel furnizorul de asistenta medicala imediat daca aveti:sharp durere toracica, tuse cu sânge sau scurtarea brusca a respiratiei; brusc dureri de cap severe sau varsaturi, ameteli sau lesin, probleme cu dumneavoastra vederii sau discurs, slabiciune sau amorteala într-un brat sau picior; durere severa sau umflarea în vitel (indicând o posibila cheag în picior); orbire brusca, partiala sau totala; neobisnuit de grele de sângerare vaginala; severa durere sau sensibilitate în zona abdominala inferioara; dureri persistente, puroi sau sângerare la locul injectarii; ingalbenirea ochilor sau a pielii; urticarie sau dificultati de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de a lua Depo-Provera, spune furnizorul de asistenta medicala daca aveti:factorii de risc pentru oase slabe (osteoporoza) boli osoase, utilizarea alcoolului sau fum în mod regulat, anorexia nervoasa sau un istoric familial de puternic de osteoporoza; neregulate sau mai usoare decât de obicei perioadelor menstruale; sân cancer de acum sau din trecut, sau credeti ca aveti cancer de sân; un istoric familial de cancer de sân; o mamografie anormala (matern cu raze x), boala fibrochistica piept, piept de noduli sau noduli sau sângerare de la sfârcuri; probleme cu rinichii; hipertensiune arteriala; a avut un accident vascular cerebral; avut cheaguri de sânge în brate, picioare sau plamâni; migrene dureri de cap; astm; epilepsie (convulsii sau crize convulsive); diabet zaharat; depresie sau o istorie de depresie; orice alte afectiuni medicale.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...