Desipramine


Sanofi-Aventis | Desipramine (Medication)


Desc:

Desipramine este utilizat pentru a trata depresia. Este într-o clasa de medicamente numite antidepresive triciclice. Acesta actioneaza prin cresterea sumelor de anumite substante naturale în creier, care sunt necesare pentru echilibrul mental.

Se crede ca la unii pacienti cu depresie, niveluri anormale de neurotransmitatori (substante chimice care nervii utiliza pentru a comunica cu fiecare alte) poate fi cauza de depresie lor. Desipramine ridica starea de spirit prin ridicarea nivelul de neurotransmitatori în nervii din creier.

...

Side Effect:

Obtine ajutor medical de urgenta, daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica:hives; dificultati de respiratie; umflarea fetei, buzele, limba, sau gât.

Contactati medicul imediat daca aveti orice noi sau agravarea simptomelor, cum ar fi:modificari de spirit sau de comportament, anxietate, atacuri de panica, probleme de somn, sau daca va simtiti impulsiv, iritabil, agitat, ostil, agresiv, agitate, hiperactive (psihic sau fizic), mai deprimat, sau au gânduri despre sinucidere sau doare-te.

Sunati-va medicului o data daca aveti oricare dintre aceste reactii adverse grave:rata de inima rapide, pounding sau inegale; confiscarea (convulsii); durere toracica sau senzatie grele, durere de raspandire la brat sau umar, greata, sentimentul general de bolnav; amorteala brusca sau slabiciune, mai ales pe o parte a corpului brusc dureri de cap, probleme cu viziune, discursul sau echilibru; usor vânatai sau sângerari, slabiciune neobisnuite; tremor, miscari musculare agitat în ochii, limba, maxilar, sau gâtului; muschii foarte rigid (rigide), febra mare, transpiratii, confuzie, tremor, sentimentul ca s-ar putea trece la urinat mai putin decât de obicei sau nu la toate; sete extrema cu dureri de cap, greata, varsaturi si slabiciune; pielii, eruptii cutanate, severa furnicaturi sau amorteala, durere si musculare de slabiciune; sau greata, dureri de stomac, febra scazuta, pierderea poftei de mâncare, urina închisa la culoare, lut-colorate scaune, icter (îngalbenirea pielii sau a ochilor).

Mai putin grave efecte secundare pot include:varsaturi, constipatie; uscaciunea gurii, gust neplacut; slabiciune, lipsa de coordonare; simti anxios, agitat, ametit sau somnolent; probleme de somn (insomnie), cosmaruri; neclare viziune, probleme de concentrare, dureri de cap, zgomote în urechi; piept de umflare (în barbati sau femei); sau libido scazut, impotenta, sau dificultatea de a avea un orgasm. ...

Precaution:

Desipramine nu trebuie utilizate ca medicament izolate si unic în pacientii cu schizofrenie, precum si alte antidepresive pot cauza o activare de psihoza.

Acest medicament poate fi folosit în conditii clinice enumerate mai jos, numai în cazurile în care administratia înseamna un risc mai mic:boala coronariana severa, tahicardie paroxistica, insuficienta cardiaca progresiva si o istorie de neuro-psihic excitare cutii (epilepsie, de exemplu. ) La pacientii cu simptome depresive de agitatie si tu ar trebui sa utilizati un tratament combinat cu neuroleptice sau sedative. Recuperarea rapida a psihomotorie initiativa necesita o monitorizare atenta în deprimat pacientii cu gânduri de sinucidere.

Deosebita atentie atunci când utilizarea acestui medicament la pacientii cu hipertiroidism este necesara sau tratate cu medicamente tiroidieni. Medicatie ar trebui sa fie întrerupt înainte de interventia chirurgicala. Consumul de alcool ar trebui sa fie limitata în timpul tratamentului. În cele din urma poate fi o dificultate în efectuarea de acte de precizie (conducere vehicul sau utilaje periculoase). În cazuri de condi?ii hepatica sau renala, doze trebuie sa fie inferioara si corespunzatoare în fiecare caz. ...