Desmopressin


Sanofi-Aventis | Desmopressin (Medication)


Desc:

Desmopresina este o forma de om de un hormon care apare in mod natural la nivelul glandei pituitare. Acest hormon este important pentru multe functii inclusiv fluxul de sânge, tensiunii arteriale, functiei renale, si reglementeaza modul în care organismul foloseste apa.

Desmopresina este utilizat pentru tratamentul enurezisului, centrala craniana diabet insipid, si cresterea sete si urinare cauzate de chirurgie cap sau traumatism cranian. Desmopresina este, de asemenea, utilizat pentru a controla Enurezisul pe timp de noapte în copii. Acesta reduce cât de des copilul urineaza si scade numarul de episoade de enurezis.

...

Side Effect:

Exista unele reactii adverse care pot sa apara dupa utilizarea acestui medicament, cum ar fi:dureri de cap, greata, stomac deranjat sau înrosirea fetei de fata. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt.

Multi oameni folosind acest medicament nu au efecte secundare grave. Desmopresina poate provoca rareori un nivel scazut de sodiu din sânge, care pot fi grave si, eventual, amenintatoare de viata. Beau prea multa apa sau alte lichide creste riscul de a avea un nivel scazut de sodiu din sânge. Prin urmare, urmati instructiunile medicului dumneavoastra pentru a limita fluide.

Cauta imediat medicului daca aveti oricare dintre aceste putin probabil dar simptome grave de un nivel scazut de sodiu din sânge:pierderea poftei de mâncare, severa greata, varsaturi, dureri de cap severe, musculare, spasme/slabiciunea/crampe, brusca în greutate, neobisnuit oboseala, somnolenta severa neobisnuita, mentale/starea de spirit modificari (cum ar fi confuzie, halucinatii, iritabilitate), pierderea constientei, convulsii, lent/superficiala de respiratie. Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este rar. Totusi, cauta imediat medicului daca observati orice simptome de o reactie alergica grava, inclusiv:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Este foarte important pentru a reduce aportul de apa si alte fluide, în timp ce luati Desmopresina. Prea multa apa de baut poate cauza corpul dumneavoastra sa scapi de sodiu, care poate duce la un dezechilibru electrolitic grave, amenintatoare de viata.

Restrictie de lichide este important mai ales la copii si adulti în vârsta luând Desmopresina. Urmati instructiunile medicului dumneavoastra despre tipul si cantitatea de lichide ar trebui sa bea.

Tu ar trebui sa utilizati acest medicament daca aveti boli grave de rinichi, sau daca ati avut vreodata hiponatremie (nivel scazut de sodiu în corpul dumneavoastra).

Înainte de a lua Desmopresina, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti boli cardiace, boala coronariana, insuficienta cardiaca congestiva, boli de rinichi, fibroza chistica, arteriala ridicata sau scazuta, un dezechilibru electrolitic sau o tulburare psihologica, care provoaca sete extrema sau neobisnuite.

Pentru a fi sigur Desmopresina este de a ajuta starea dumneavoastra, sângele dumneavoastra va trebui sa fie testate frecvent. ...