Dexmethylphenidate


Novartis | Dexmethylphenidate (Medication)


Desc:

Dexmethylphenidate este un stimulent usoara a sistemului nervos central (creier si nervi). Dexmethylphenidate este utilizat pentru a trata attention deficit tulburari de hiperactivitate (ADHD).

Acest medicament ajuta creste capacitatea sa acorde o atentie, stai concentrat pe o activitate si probleme de comportament de control. Aceasta poate ajuta, de asemenea, îmbunatati abilitatile de ascultare, va ajuta sa opri fidgeting si va permit sa organizati sarcinile mai bine.

Efecte secundare: ...

Side Effect:

Exista unele reactii adverse care pot sa apara dupa utilizarea acestui medicament, cum ar fi:probleme de somn, greata, dureri de stomac, dureri de cap, nervozitate, lipsa poftei de mâncare, sau pierdere în greutate. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, anuntati medicul dumneavoastra.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:febra mare, miscari musculare necontrolate (e. g. rigiditate, convulsii, agitare), modificari mentale/starea de spirit/comportament (e. g. agitatie, agresivitate, modificári ale dispozitiei, depresie, halucinatii, gândurile/comportament anormal), izbucniri de cuvinte/sunete, transpiratie severa, umflarea gleznelor/picioarelor, oboseala extrema, vedere încetosata.

Cauta imediat medicului daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:scurtime de respiratie, usor de sângerare/vânataie, lesin, schimbari bruste viziune, dureri de piept/maxilarului/stânga brat, dureri de cap severe, batai neregulate/rapide/pounding, semne de infectie (febra, persistente dureri în gât), convulsii, slabiciune, slurred discurs, confuzie.

Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este putin probabil, dar solicitati imediat asistenta medicala daca unele dintre urmatoarele simptome apar:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Nu utilizati dexmethylphenidate daca ati utilizat un inhibitor MAO, cum ar fi isocarboxazid (Marplan), phenelzine (Nardil), rasagilina (Azilect), selegiline (Eldepryl, Emsam) sau Tranilcipromina (Parnate) în ultimele 14 zile. Efecte secundare grave, amenintatoare de viata poate sa apara daca luati dexmethylphenidate înainte de inhibitor de MAO a eliminat din organism.

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti alergic la medicamente, sau daca aveti depresie severa sau un istoric de boli mintale, convulsii sau epilepsie, hipertensiune arteriala, un istoric de dependenta de droguri sau alcool, insuficienta cardiaca congestiva, sau daca ati avut recent un atac de cord.

Unele stimulente au cauzat moartea subita la copii si adolescenti cu probleme cardiace grave sau defecte cardiace congenitale. Înainte de a lua dexmethylphenidate, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti orice tip de probleme cardiace.

Utilizarea pe termen lung de dexmethylphenidate pot incetini cresterea unui copil. Spuneti medicului dumneavoastra daca copilul folosind acest medicament nu este în crestere sau câstiga în greutate în mod corespunzator.

Dexmethylphenidate poate fi formativa si ar trebui sa fie utilizate numai de catre persoana care l-a fost prescris pentru. Dexmethylphenidate nu ar trebui sa fie partajate cu o alta persoana, mai ales cineva care are o istorie de abuzul de droguri sau dependenta. Pastrati medicatie într-un loc sigur în cazul în care altii nu pot ajunge la ea. ...