Diabeta


Sanofi-Aventis | Diabeta (Medication)


Desc:

Diabeta/glyburide tablete este indicat ca adjuvant la dieta si exercitiu pentru a îmbunatati controlul glicemic la adulti cu diabet zaharat tip 2.

...

Side Effect:

Efecte adverse frecvente includ greata, pirozis, eruptii cutanate, scazut de zahar din sânge, vedere încetosata si cresterea în greutate. Rare, dar grave efecte secundare includ hepatita, icter si sodiu-nivel scazut de sânge (hiponatremie).

Poate produce greata, arsuri la stomac, stomac plinatatea si cresterea în greutate. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, anuntati medicul sau farmacistul prompt.

Acest medicament poate provoca scazut de zahar din sânge (hipoglicemie). Acest efect se poate produce daca nu consuma suficiente calorii (de la produse alimentare, sucuri, fructe, etc. ). Simptomele includ frisoane, transpiratie rece, vedere încetosata, ameteli, somnolenta, tremura, rapida a ritmului cardiac, slabiciune, dureri de cap, lesin, furnicaturi de mâini sau picioare, sau de foame. Este un obicei bun pentru a transporta glucoza comprimate sau gel pentru a trata scazut de zahar din sânge. Daca sunteti într-o situatie în cazul în care nu aveti aceste forme fiabile de glucoza, mânca o sursa rapid de zahar tabelul de zahar, miere sau bomboane sau bea un pahar de suc de portocale sau non-dieta sifon pentru a ridica rapid nivelul de zahar din sânge. ...

Precaution:

Ar trebui sa nu utilizati acest medicament daca sunteti alergic la glyburide, în cazul în care va sunt tratate cu bosentan (Tracleer), daca aveti diabet zaharat tip 1, sau daca sunteti în stare de cetoacidoza diabetica (apela medicul dumneavoastra pentru tratament cu insulina).

Înainte de a lua Diabeta, spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti alergic la sulfa medicamente, daca au fost utilizati insulina sau chlorpropamide (Diabinese), sau daca aveti anemie hemolitica (lipsa de celule rosii din sânge), un deficit de enzime (G6PD), tulburari nervoase, boli de ficat sau rinichi boala.

Aveti grija sa nu lasati zahar din sânge ajunge prea mici. Scazut de zahar din sânge (hipoglicemie) poate sa apara daca sariti peste o masa, exercitarea prea mult timp, bea alcool, sau sunt sub stres. Simptomele includ dureri de cap, Foamea, slabiciune, transpiratii, tremuraturi, iritabilitate sau probleme de concentrare.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...