Diabinese


Pfizer | Diabinese (Medication)


Desc:

Diabinese/chlorpropamide este indicat ca adjuvant la dieta si exercitiu pentru a îmbunatati controlul glicemic la adulti cu diabet zaharat tip 2. Administrarea pe termen scurt de Diabinese/chlorpropamide pot fi suficiente pentru perioadele tranzitorii pierderea controlului la pacientii de obicei, controlate bine pe dieta.

Usoara pâna la moderat severa, vârsta mijlocie, stabil tip 2 diabet pacientul ar trebui sa înceapa pe 250 mg zilnic. Nu exista nici un regim de dozare fixe de gestionare a diabetului de tip 2 cu Diabinese/chlorpropamide sau orice alt agent hipoglicemiant.

...

Side Effect:

Tulburari gastro-intestinale sunt cele mai frecvente reactii; greata, si diaree, varsaturi, anorexie si foamea pot aparea. Ca cu alte sulfonylureas, au fost raportate reactii tarda si fotosensibilitate cutanea porfirie. Eruptii cutanate rareori progreseaza la eritem multiform si dermatita exfoliativa, de asemenea, au fost raportate...

Precaution:

Înainte de a lua Diabinese, spune-va furnizorul de asistenta medicala daca sunteti alergic la alte medicamente de sulfoniluree (e. g. tolbutamide) sau daca aveti orice alte alergii. Acest medicament nu trebuie utilizat daca aveti anumite afectiuni medicale. Înainte de a utiliza acest medicament, consultati medicul sau farmacistul daca aveti:o anumita conditie metabolica (Cetoacidoza diabetica); boli de rinichi, boli de ficat, probleme cu glanda tiroida, saraci dieta, neregulate mananca modele, anumite conditii hormonale (insuficienta suprarenale/pituitara, SIADH-sindrom de secretie inadecvata de hormon antidiuretic), dezechilibru de minerale (nivelul scazut de sodiu din sânge).

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...