Diamox


BCM | Diamox (Medication)


Desc:

Diamox/acetazolamida este utilizat pentru a preveni si de a reduce simptomele de boala altitudine. Acest medicament poate reduce dureri de cap, oboseala, greata, ameteli si dificultati de respiratie care pot aparea atunci când va urca rapid la altitudini ridicate. Diamox este utilizat pentru a preveni si de a reduce simptomele de boala altitudine. Acest medicament poate reduce dureri de cap, oboseala, greata, ameteli si dificultati de respiratie care pot aparea atunci când va urca rapid la altitudini mari (in general peste 10. 000 de picioare/3. 048 metri).

Este deosebit de util în situatiile când nu se poate face o ascensiune lenta. Cele mai bune metode pentru a preveni raul de altitudine sunt alpinism încet, oprindu-se pentru 24 de ore în timpul urca pentru a permite corpului sa se adapteze la înaltimea de noi, si tinând-o usor în primele 1-2 zile. Acest medicament este, de asemenea, utilizat cu alte medicamente pentru a trata un anumit tip de problema ochi (glaucom cu unghi deschis).

...

Side Effect:

Efectele secundare pot include:o reactie alergica (dificultati de respiratie; închidere de pe gât; umflare a buzelor, limbii, sau a fetei; sau urticarie);

o durere în gât sau o febra; neobisnuite sângerare sau învinetire; dureri partea sau abdomenului; tingling sau tremor în mâinile sau picioarele; sau o eruptie cutanata.

Ameteli, lightheadedness, si un increased amount de urina poate sa apara, în special în timpul primele zile ca organismul dvs se adapteaza la medicamente. Neclare viziune, gura uscata, somnolenta, pierderea poftei de mâncare, stomac deranjat, dureri de cap si oboseala pot aparea, de asemenea. Daca oricare dintre aceste simptome persista sau se agraveaza, anunta furnizorul de asistenta medicala.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste foarte improbabila dar grave efecte secundare apar:crescut organism de par, pierderea auzului, zgomote în urechi, neobisnuit oboseala, persistente greata/varsaturi, dureri de stomac severe/abdominale.

Cauta imediat medicului daca oricare dintre aceste putin probabil, dar foarte grave efecte secundare apar:usoara sângerare/vânataie, rapid/neregulate ale inimii, semnele de infectie (e. g. febra, persistente dureri în gât), mentale/starea de spirit modificari (e. g. confuzie, dificultati de concentrare), severa musculare crampe/durere, furnicaturi de maini/picioare, sânge în urina, urina închisa la culoare, urinare dureroasa, îngalbenirea ochi/piele.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de a lua Diamox, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti orice tip de alergii. Consultati medicul sau farmacistul daca aveti:problemele glandei suprarenale (e. g. Boala Addison), scazuta sânge nivelurile de sodiu sau potasiu, boli grave de rinichi, boala hepatica severa (e. g. ciroza), anumite probleme metabolice (e. g. acidoza hyperchloremic).

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:probleme (e de respiratie. g. emfizem, bronsita cronica), nivel ridicat de calciu, deshidratare, diabet zaharat, guta, glaucom cu unghi îngust, tiroida hiperactiva (hipertiroidism).

În timp ce acest medicament poate ajuta sa te obisnuiesti cu altitudini si va ajuta sa tolera urca rapid, acesta nu poate preveni complet grave de boala altitudine. Simptomele de boala altitudine grave pot include:grave dificultati de respiratie, mentale/starea de spirit modificari (e. g. confuzie, dificultati de concentrare), lipsa de coordonare/esalonarea mers, extreme oboseala, dureri de cap severe.

Daca va dezvolta oricare dintre aceste simptome, este foarte important ca va coborî la o altitudine joasa, cât mai curând posibil pentru a preveni problemele grave, eventual fatale.

Acest medicament poate face rar de zahar din sânge nivelurile creste, cauzând sau agravarea diabetului zaharat. Spuneti medicului dumneavoastra imediat, daca va dezvolta simptome de ridicat de zahar din sânge, cum ar fi cresterea sete sau oboseala. Daca deja ai diabet, asigurati-va ca pentru a verifica nivelul de zahar din sânge în mod regulat.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...