Albuterol


Unknown / Multiple | Albuterol (Medication)


Desc:

Albuterol dilata caile respiratorii ale plamânilor si este utilizat pentru tratarea respiratie suieratoare, dificultati de respiratie si de piept etanseitatea cauzate de boli pulmonare, cum ar fi astm si boli pulmonare obstructive cronice (BPOC, un grup de boli care afecteaza plamânii si caile respiratorii). Caile respiratorii sunt respiratie pasaje care permit aerului sa se deplaseze în si din plamâni. Aceste respiratorii poate fi redus datorita acumularea de mucus, spasm al muschilor care înconjoara aceste cailor respiratorii (bronhospasm), sau umflarea mucoasei cailor respiratorii. Acesta actioneaza prin relaxare si deschiderea pasaje de aer la plamâni pentru a face mai usor de respiratie. Albuterol, de asemenea, pot fi utile la pacientii cu emfizem si bronsita cronica atunci când simptomele sunt partial legate de spasm al musculaturii respiratorii.

...

Side Effect:

Albuterol poate provoca unele dintre urmatoarele reactii adverse:agitare incontrolabile de o parte a corpului, nervozitate, dureri de cap, greata, varsaturi, tuse, gât iritatie, musculare, osoase sau dureri de spate.

Unele reactii adverse pot fi grave, prin urmare, medicul trebuie sa fie contactat imediat în cazul în care unul dintre urmatoarele simptome sunt cu experienta:rapid, pounding, sau batai neregulate ale inimii, piept dureri, eruptii cutanate, urticarie, mâncarimi, umflarea fetei, gât, limba, buzele, ochii, mâinile, picioare, glezne, sau picioare mai mici, crescut de dificultati de respiratie, dificultati de înghitire, raguseala. ...

Precaution:

Nu trebuie sa luati albuterol daca sunteti alergic la albuterol sau la oricare dintre componente inactive folosite pentru a face albuterol. Furnizorul de asistenta medicala dumneavoastra sau cu farmacistul are o lista de ingrediente inactive folosite pentru a face albuterol.

Ar trebui sa vorbesc cu furnizorul de asistenta medicala înainte de a lua albuterol daca aveti:hipertensiune, tahicardie, aritmie, alte tipuri de boli de inima, inclusiv insuficienta cardiaca congestiva, hipertiroidism, convulsii sau epilepsie, diabet, alergii de orice, inclusiv alergii la produsele alimentare, coloranti, sau conservanti. Lasa, de asemenea, furnizorul de asistenta medicala stiu daca sunteti:gravide sau de gândire de a deveni gravida, alapteaza. Asigurati-va ca sa-i spuneti furnizorul de asistenta medicala despre toate medicamente luati, inclusiv prescriptie si non-reteta medicamente, vitamine, si suplimente pe baza de plante. ...