Didanosine


Mylan Laboratories | Didanosine (Medication)


Desc:

Didanosine este un medicament oral utilizat pentru tratamentul infectiilor cu virusul imunodeficientei umane (HIV). Este într-o clasa de medicamente numite reverse transcriptase inhibitori, care include, de asemenea, Zalcitabina, zidovudina, Stavudina ?i lamivudina.

În timpul infectiei cu HIV, virusul HIV se multiplica în celulele organismului. Virusurile nou-format apoi sunt eliberat din celulele si raspândirea pe tot corpul în cazul în care ei infecta alte celule. În acest mod, infectia se raspandeste la celulele noi, neinfectate ca organismul produce continuu, si infectiei cu HIV este perpetuat.

...

Side Effect:

Efectele secundare pot include:leziuni hepatice - greata, dureri de stomac, febra scazuta, pierderea poftei de mâncare, urina închisa la culoare, lut-colorate scaune, icter (îngalbenirea pielii sau a ochilor); acidoza lactica - dureri musculare sau slabiciune, amortite sau rece senzatie în bratele si picioarele, probleme de respiratie, greata.

Efectele adverse ale didanozina sunt uneori dificil de a distinge de simptomatologia observate în cursul clinic de SIDA, precum si din eventualelor efecte adverse ale altor medicamente utilizate în tratamentul infectiei HIV.

Când didanozina este folosit în combinatie cu alti agenti cu similare toxicitatii, incidenta acestor toxicitatii poate fi mai mare decât când didanozina este utilizat singur. Pacientii tratati cu didanozina în combinatie cu Stavudina, cu sau fara hydroxyurea, poate fi la un risc crescut de pancreatita si hepatotoxicitate, care poate fi fatala, si severa neuropatie periferica.

Multe dintre efectele adverse asociate cu terapia de inhibitor al analog nucleoside reverse transcriptase (miopatie, pancreatita, insuficienta hepatica, acidoza lactica, etc. ) sunt atribuite lor directa efect toxic asupra mitocondriile cauzele care a scazut capacitatea mitocondriale generatoare de energie.

Pacientii cu disfunctie renala poate fi la risc crescut de toxicitate datorate scaderea clearance-ului de didanozina. Pacientii cu HIV poate dezvolta pancreatita din virusul sine sau toxicitate directe de mai multe medicamente antiretrovirale. ...

Precaution:

Înainte de a lua didanozina, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti orice tip de alergii. Acest produs poate contine ingrediente inactive, care poate provoca reactii alergice sau alte probleme.

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:pancreatita, probleme cu rinichii, probleme hepatice (cum ar fi hepatita, ciroza), nervoase probleme (cum ar fi neuropatia periferica), consumul de alcool, nivel ridicat de grasimi din sânge (trigliceride), vezica biliara probleme (cum ar fi pietre la fiere), guta.

...