Dihydroergotamine - nasal


Novartis | Dihydroergotamine - nasal (Medication)


Desc:

Dihidroergotamina este utilizat pentru a trata migrene dureri de cap si dureri de cap cluster. Nu este recomandat pentru migrene care afecteaza doar o parte a creierului (migrena hemiplegica) sau baza de zona de creier/gâtului (bazilare migrena), sau pentru a preveni migrene.

Dihidroergotamina este un medicament de cornul secarei care ajuta înguste extins vaselor de sânge în cap, reducând astfel efectele trepidant aceste dureri de cap.

...

Side Effect:

Dureri de cap, mai ales la începutul de tratament, hipertensiune arteriala ortostatica, tahicardie reflex cu ameteli, somnolenta, greata, roseata fetei inrooirea alergice, colaps, însotite de sincopa si bradyarrhythmias. Pot aparea ameteli, somnolenta, dureri de cap, greata, varsaturi, diaree, înrosirea fetei sau transpiratie crescut.

Multi oameni folosind acest medicament nu au efecte secundare grave. Informati medicul dumneavoastra imediat daca aveti efecte secundare grave, inclusiv:lent/rapid/neregulate ale inimii, furnicaturi/durere/raceala în degete/degetele de la picioare, albicios degetele/degetele de la picioare/cuie, pierdere de senzatie în degete/degetele de la picioare, maini/picioare albastruie, dureri musculare/slabiciune în brate/picioare, dureri de stomac severe/abdominale, mai mici dureri de spate, urina putine sau deloc.

Obtineti ajutor medical imediat daca apar oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave:greu/dureros de respiratie, dureri în piept, confuzie, slurred discurs, slabiciune pe o parte a corpului, probleme de vedere.

Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este rar. Cu toate acestea, obtine ajutor medical imediat daca observati orice simptome de o reactie alergica grava, inclusiv:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie.

...

Precaution:

Combinatie cu vasodilatatoare, antiHTA, beta-blocante, calciu antagonioti, neuroleptice, antidepresive triciclice, alcool, dihidroergotamina, sarcina si alaptarea, precizie drivere si activitati. Este eficient în angina pectorala. Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca sunteti alergic la ea; sau la alte alcaloizi de ergot (e. g. Ergotamina); sau daca aveti orice alte alergii. Acest produs poate contine ingrediente inactive, care poate provoca reactii alergice sau alte probleme.

Acest medicament nu trebuie utilizat daca aveti anumite afectiuni medicale. Înainte de a utiliza acest medicament, consultati medicul sau farmacistul daca aveti:sânge circulatie boala (e. g. boli vasculare periferice, arterioscleroza, tromboflebita, boala Raynaud), necontrolate hipertensiune arteriala, boala de nava inima/sânge (e. g. boala coronariana, cursa, angina pectorala, atac de cord), boli de ficat, boli de rinichi, infectie de sânge grave (sepsis), recent o interventie chirurgicala de vas de sânge.

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:diabet, istoric familial de boli de inima, hipertensiune arteriala (controlat), ridicat de colesterol, probleme de stomac/intestinale (e. g. sindrom de colon ischemica), utilizarea de tutun de fumat /, permanente se încheie perioadelor menstruale din cauza modificarilor vârsta/chirurgie/hormonale (post-menopauza).

Acest medicament poate face sa va ametit. Nu conduce, folositi utilaje, sau face orice activitate care necesita vigilenta pâna când sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta. Limita de bauturi alcoolice. Amintiti-va ca alcoolul poate fi o cauza de dureri de cap. ...