Diovan


Novartis | Diovan (Medication)


Desc:

Diovan/valsartan este utilizat pentru tratarea hipertensiunii arteriale (hipertensiune arteriala) si insuficienta cardiaca. De asemenea, este utilizat pentru a îmbunatati sansa de a trai mai mult dupa un atac de cord. Scaderea tensiunii arteriale ajuta la prevenirea accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic si probleme renale.

...

Side Effect:

Efectele secundare cele mai frecvente de Diovan utilizat pentru a trata persoanele cu hipertensiune arteriala includ:dureri de cap; ameteli; Simptomele gripei; oboseala; dureri de stomac (abdominale).

Efectele secundare cele mai frecvente de Diovan utilizat pentru a trata persoanele cu insuficienta cardiaca includ:ameteli; scaderea tensiunii arteriale; diaree; dureri articulare si spate; oboseala; potasiu sânge mare.

Reactii adverse frecvente de Diovan utilizat pentru a trata oameni dupa un atac de cord, care a provocat-le sa încetati sa luati medicamentul includ:scazut tensiunii arteriale; tuse; creatinina sanguina mare (scaderea functiei renale); eruptii cutanate. ...

Precaution:

Înainte de a lua Diovan, spuneti medicului dumneavoastra despre toate dumneavoastra medical conditii inclusiv daca va:au orice alergii; au o afectiune cardiaca; au probleme cu ficatul; au probleme renale.

Spuneti medicului dumneavoastra despre toate medicamentele, luati inclusiv prescriptie si necesita prescriptie medicala medicamente, vitamine si suplimente pe baza de plante. În special, spuneti medicului dumneavoastra daca luati:alte medicamente pentru hipertensiune arteriala sau o problema de inima; pastile de apa; Suplimente de potasiu; inlocuitor de sare; medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (cum ar fi ibuprofen sau naproxen); anumite antibiotice (Grupul rifamycin), un medicament folosit pentru a proteja împotriva transplant de respingere (ciclosporina) sau un medicament antiretroviral utilizate pentru tratarea infectiei cu HIV/SIDA (ritonavir). Aceste medicamente pot creste efectul valsartan.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...