Disalcid


3M Pharmaceuticals | Disalcid (Medication)


Desc:

Disalcid/salsalate este folosit pentru a calma durerea din diferite conditii. De asemenea, reduce durerea, umflaturi, si comune rigiditate de artrita. Acest medicament este cunoscut ca un drog nonsteroidal anti-inflamatorii (AINS).

...

Side Effect:

Încetati sa luati salsalate si spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:rapid/pounding emotie, schimbare în urina, usor vânataie/sângerare, semne de infectie (e. g. febra, persistente dureri în gât).

Acest medicament poate provoca rareori boala hepatica grava, eventual fatal. Daca observati oricare dintre urmatoarele rare, dar foarte grave efecte secundare, încetati sa luati salsalate si consultati medicul sau farmacistul imediat:urina închisa la culoare, îngalbenirea ochi/piele, neobisnuit/extreme oboseala, dureri de stomac severe/abdominale, persistente greata/varsaturi.

Stomac deranjat, ameteli, greata sau pot sa apara. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, anuntati medicul sau farmacistul prompt. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:stomac dureri, pirozis, umflarea gleznelor/picioare/mâinile, brusca/inexplicabile greutate, auzind modificari (e. g. zgomote în urechi, scaderea auzului).

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Ar trebui sa nu utilizati acest medicament daca sunteti alergic la aspirina sau la un AINS (non-steroidiene medicamente anti-inflamatorii). Pentru a va asigura în conditii de siguranta puteti lua salsalate, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti oricare din aceste alte conditii:astm; boli de inima, hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca congestiva; un istoric de accident vascular cerebral sau atac de cord; un ulcer gastric sau sangerari intestinale; o sângerare sau de sânge coagulare tulburare; diabet zaharat; umflarea sau fluid de retentie; anemie (o lipsa de celule rosii din sânge); boli hepatice; boli de rinichi; o deficienta de enzime numite glucozo-6-fosfat; deficit de dehidrogenaza (G6PD); nazale polipi; sau daca sunteti deshidratat.

Salicilati poate provoca inima în pericol viata sau probleme de circulatie, cum ar fi atac de cord sau accident vascular cerebral, mai ales daca îl folositi pe termen lung. Nu folosi salsalate chiar înainte sau dupa inima by-pass chirurgie (arterelor coronare bypass grefa, sau CABG).

Salicilati, de asemenea, poate provoca grave efecte pe stomac sau intestine, inclusiv hemoragie sau perforatie (formând o gaura). Aceste conditii pot fi fatale si pot sa apara fara avertisment, în timp ce luati salsalate, mai ales la persoanele în vârsta.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...