Ditropan


Sanofi-Aventis | Ditropan (Medication)


Desc:

Ditropan/oxibutinina reduce spasme musculare ale vezicii urinare si ale tractului urinar. Ditropan este utilizat pentru a trata simptomele vezicii urinare hiperactive, urinare frecventa sau urgente, incontinenta (scurgere de urina), ?i crescut urinare pe timp de noapte.

...

Side Effect:

Uscat gura, ameteli, somnolenta, vedere încetosata, ochi uscat, greata, varsaturi, tulburari gastrice, dureri de stomac, constipatie, diaree, dureri de cap, gust neobisnuit în gura, piele uscata/spalata si slabiciune pot aparea. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, anuntati medicul sau farmacistul prompt.

Pentru a ameliora senzatia de gura uscata, suge pe bomboane (fara zahar) sau chips-uri de gheata, mestecati guma (fara zahar), bea apa sau folosi un substitut saliva. Pentru a scuti de ochi uscat, folosi lacrimi artificiale sau alti lubrifianti de ochi. Consult farmacistul dumneavoastra pentru mai multe sfaturi.

Pentru a preveni constipatia, sa mentina o dieta adecvata în fibre, bea multa apa, precum si exercitarea. În cazul în care ati devenit constipat, consult farmacistul dumneavoastra pentru a va ajuta în alegerea un laxativ (e. g. stimulent-tip cu de dedurizare scaun). ...

Precaution:

Înainte de a lua Ditropan/Oxibutinina, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti orice alergii sau la oricare dintre urmatoarele conditii medicale:activ sângerare interna, glaucom netratate/necontrolate (unghi îngust), circulatie grave blocaj/încetinit de stomac/intestine (e. g. retentie gastrice, ileus paralitic), scaderea vezicii urinare golirea activitate (retentie urinara).

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...