Doans


Novartis | Doans (Medication)


Desc:

Salicilat de Doans/magneziu este utilizat pentru a reduce durerea, umflare, si rigiditate articulara cauzate de artrita. Este un non-steroidiene medicamente anti-inflamatorii (AINS) într-un grup de medicamente numite salicilati. Ei lucreaza prin reducerea nivelurilor de prostaglandine, substante chimice care sunt responsabile pentru durere, febra si inflamarea. Salicilati blocheaza enzima care face prostaglandine (ciclooxigenaza), ducând la o concentra?ie de prostaglandine. În consecinta, inflamatie, durere si febra sunt reduse. ...

Side Effect:

Opri utilizarea acestui medicament si apel medicul dumneavoastra imediat, daca aveti un grav efect secundar, cum ar fi:dureri în piept, ameteli severe, scurtime de respiratie, slurred discurs, probleme cu viziune sau Sold; amorteala brusca sau slabiciune, mai ales pe o parte a corpului; sentimentul ca se putea trece; scaune negre, sângeroase sau zabovi; tuse cu sânge sau voma care arata ca motive de cafea; sânge în urina, urinare mai mult sau mai putin decât de obicei; probleme de auz, zgomote în urechi; umflarea, rapida crestere în greutate; usor vânatai sau sângerari, neobisnuit; slabiciune, febra, frisoane, durere în gât, Simptomele gripei; batai de inima rapide sau pounding; dureri severe de stomac, în curs de desfasurare greata sau varsaturi; sau urina închisa la culoare, icter (îngalbenirea pielii sau a ochilor).

Mai putin grave efecte secundare pot include:pirozis; sau stomac deranjat.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Ar trebui sa nu utilizati acest medicament daca sunteti alergica la aspirina sau la un AINS, sau daca ati utilizat recent cidofovir (Vistide) sau ketorolac (Toradol). Tel medicul dumneavoastra daca aveti astm bronsic, boli de inima, hipertensiune arteriala, stomac sau hemoragie intestinala, diabet, anemie, o tulburare de sângerare, boli de ficat sau rinichi, polipi nazali, o deficienta genetice enzima, sau daca sunteti deshidratat.

Acest medicament poate provoca inima în pericol viata sau probleme de circulatie, cum ar fi atac de cord sau accident vascular cerebral, mai ales daca îl folositi pe termen lung. Nu folosi salicilat de magneziu chiar înainte sau dupa ce inima by-pass chirurgie (arterelor coronare bypass grefa, sau CABG).

Acest medicament poate provoca, de asemenea, efecte grave pe stomac sau intestine, inclusiv hemoragie sau perforatie (formând o gaura). Aceste conditii pot fi fatale si pot sa apara fara avertisment, în timp ce luati salicilat de magneziu, mai ales la persoanele în vârsta.

Acest medicament nu trebuie administrat la un copil sau adolescent care are o febra, în special în cazul în care copilul are, de asemenea, simptome de gripa sau varicela. Salicilati poate provoca o afectiune grava si uneori fatale, numit sindromul Reye la copiii.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...