Dolasetron


Teva Pharmaceutical Industries | Dolasetron (Medication)


Desc:

Dolasetron este utilizat pentru prevenirea si tratarea greata si varsaturi dupa o interventie chirurgicala. Ea apartine unei clase de medicamente numite blocante ale 5-HT3. Acesta actioneaza prin blocarea substan?e naturale organismului (serotonina) care pot provoca varsaturi.

Acest medicament nu trebuie administrat prin injectare într-o vena pentru a preveni greata si varsaturi provocate de cancer de droguri de tratament (chimioterapie) din cauza riscului de reactii adverse grave.

...

Side Effect:

Dureri de cap, diaree, ameteli, sau durere/roseata si umflaturi la locul injectarii pot aparea.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca aveti efecte secundare grave, inclusiv:dureri stomac/abdominale, viziune modificari. Obtineti ajutor medical imediat daca apar oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave:durere toracica severa ameteli, lesin, lent/rapid/neregulate emotie.

Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este rar. Cu toate acestea, obtine ajutor medical imediat daca observati orice simptome de o reactie alergica grava, inclusiv:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza dolasetron, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti orice tip de alergii. Acest produs poate contine ingrediente inactive, care poate provoca reactii alergice sau alte probleme.

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:inima probleme (e. g. batai neregulate ale inimii), probleme de stomac/intestinale (e. g. recent o interventie chirurgicala, ileus, umflaturi), boli de rinichi.

Dolasetron poate provoca o conditie care afecteaza ritmul cardiac (prelungirea intervalului QT). Prelungirea intervalului QT rar poate duce la grave (rareori fatala) rapid/neregulate emotie si alte simptome (cum ar fi ameteli severe, lesin) care necesita atentie medicala imediata. Riscul de prelungirea intervalului QT poate fi marita daca aveti anumite afectiuni medicale sau sunt luati alte medicamente care pot afecta ritmul cardiac (a se vedea, de asemenea, interactiuni de droguri sectiune).

Acest medicament poate face sa va ametit. Nu conduce, folositi utilaje, sau face orice activitate care necesita vigilenta pâna când sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta. Evitati bauturile alcoolice.

Se recomanda prudenta atunci când se utilizeaza acest medicament la copii cu probleme de inima, deoarece acestea pot fi mai sensibile la efectele de inima (e. g. batai neregulate ale inimii) de droguri. Adultii mai în vârsta pot fi la risc mai mare pentru efecte de inima (e. g. batai neregulate ale inimii) în timp ce utilizati acest medicament.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...