Dolene


Wyeth | Dolene (Medication)


Desc:

Dolene/propoxyphene este o narcotice de eliberare de durere. Mecanismul exact de actiune nu este cunoscut, dar poate implica stimularea receptorilor opioizi (narcotice) în creier. Dolene/propoxyphene mareste toleranta la durere si disconfort scade, dar prezenta de durere este înca aparent. În plus fata de reducerea durere, propoxyphene provoaca, de asemenea, sedare si depresie respiratorie.

...

Side Effect:

Efectele secundare pot include ameteli, ameteli, sedare, greata si varsaturi. Alte reactii adverse includ somnolenta, constipatie, si spasm al ureterului, care poate duce la dificultati de urinat.

Dolene/propoxyphene poate deprima respiratie si ar trebui sa fie utilizat cu prudenta la pacientii vârstnici, debile si la pacientii cu boli pulmonare grave. Dolene/propoxyphene pot afecta gândire si abilitatile fizice necesare pentru conducere sau de operare masini si aceasta poate fi obiceiul formeaza. Dependenta mentale si fizice pot aparea, dar sunt, probabil, atunci când sunt utilizate pentru ameliorarea durerii pe termen scurt. ...

Precaution:

Înainte de a lua Dolene/propoxyphene, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti orice alergii; creier de tulburari (cum ar fi traumatism cranian, tumora, convulsii), respiratie probleme (cum ar fi astm, apnee de somn, pulmonara cronica obstructiva boala-BPOC), boli de rinichi, boli hepatice, mentala de spirit/tulburari (cum ar fi confuzie, depresie), istoria personala sau familiala de regulate utilizarea/abuz de droguri/alcool, probleme de stomac/intestinale (precum blocaj, constipatie, diaree din cauza infectiei, ileus paralitic), dificultate urinat (cum ar fi din cauza prostatei).

Acest medicament va poate face ametit sau somnoros. Nu conduce, folositi utilaje, sau face orice activitate care necesita vigilenta pâna când sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta. Evitati bauturile alcoolice.

Propoxyphene poate provoca o conditie care afecteaza ritmul cardiac (prelungirea intervalului QT). Prelungirea intervalului QT rar poate duce la grave (rareori fatala) rapid/neregulate emotie si alte simptome (cum ar fi ameteli severe, lesin) care au nevoie de îngrijiri medicale imediat. Niveluri scazute de potasiu sau magneziu din sânge poate creste, de asemenea, riscul de prelungirea intervalului QT.

Înainte de a avea o interventie chirurgicala, spuneti medicului dumneavoastra sau dentist despre toate produsele pe care le folosesc (inclusiv medicamente fara prescriptie medicala medicamente ?i produse pe baza de plante).

Adultii mai în vârsta pot fi mai sensibile la efectele acestui medicament, mai ales ameteli, somnolenta, sau probleme urinare. Înainte de a utiliza acest medicament, femeile aflate la vârsta fertila trebuie sa vorbesc cu doctor(s) lor despre riscurile si beneficiile.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra.

...