Dolobid


Merck & Co. | Dolobid (Medication)


Desc:

DOLOBID/diflunisal este un medicamente antiinflamatoare de droguri (AINS), eficiente în tratarea febra, durere si inflamatie în organism. DOLOBID este utilizat pentru a ameliora usoara pâna la moderata durere la diferite conditii. De asemenea, reduce durerea, umflare, si rigiditate articulara cauzate de artrita.

Iau acest medicament de gura cu un pahar plin cu apa ca regia de catre medicul dumneavoastra. Doza se bazeaza pe conditie medicala si raspunsul la tratament. Cresterea dozei sau frecventa fara sfatul medicului dumneavoastra.

...

Side Effect:

De obicei, urmatoarele reactii adverse pot sa apara:greata usoara, stomac deranjat, durere usoara de arsuri la stomac sau de stomac, diaree, constipatie; balonare, gaze; senzatie de ameteala, durere de cap, obosit; probleme de somn; mâncarimi ale pielii sau eruptii cutanate; încetosata; sau zgomote în urechi.

Reactii adverse severe au nevoie de îngrijiri medicale imediat. Acestea pot fi:o reactie alergica – eruptii cutanate, mâncarime, dificultati de respiratie, de închidere în gât, umflarea buzelor, limbii, fetei sau urticarie; dureri în piept, slabiciune, scurtime de respiratie, slurred discurs, probleme cu viziune sau Sold; scaune negre, sângeroase sau zabovi; tuse cu sânge sau voma care arata ca motive de cafea; umflarea sau rapida în greutate; urinat mai putin decât de obicei sau nu la toate; greata, dureri de stomac, febra scazuta, pierderea poftei de mâncare, urina închisa la culoare, lut-colorate scaune, icter; febra, durere în gât, si dureri de cap cu vezicule severe, descuamarea, si eruptii cutanate rosii; vânatai, furnicaturi severa, amorteala, durere, slabiciune musculara; sau febra, dureri de cap, gâtul rigiditate, frisoane, sensibilitate crescuta la lumina, violet pete pe piele, si/sau sechestru. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice alergii sau daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:rinichi sau boli hepatice, slab controlat diabet, sângerare, ulcere, boli de inima, cum ar fi insuficienta cardiaca congestiva, istoria de atac de cord, accident vascular cerebral, hipertensiune arteriala, deshidratare, anemie, probleme de coagulare sau sângerare, astm sau polipi nazali.

Deoarece Dolobid poate provoca ameteli si somnolenta, nu conduce vehicule si de a folosi utilaje grele pâna când sunteti sigur ca aveti posibilitatea sa efectuati aceasta activitate în conditii de siguranta. Asemenea limita bautura alcool, sa evite sângerare de stomac.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...