Dologesic


Eli Lilly | Dologesic (Medication)


Desc:

Dologesic este un analgezic, antihistaminice si antipiretic combinatie. Acesta actioneaza prin blocarea substante în organism, care cauzeaza febra, dureri si inflamatii. De asemenea, blocheaza histamina, care provoaca stranut si senzatia de mâncarime, apatos ochii.

Dologesic este utilizat pentru a trata usoare pâna la moderate durerile asociate cu dureri de cap, musculare si dureri articulare, dureri de spate, crampe menstruale, racelile si gripa, sinuzita, durere de dinti, si dureri minore de artrita, si pentru a reduce febra. Pot fi folosite pentru alte conditii stabilite de medicul.

...

Side Effect:

Somnolenta sau greata pot aparea. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, anunta medicul imediat. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:piele roseata, umflare, febra persistenta, slabiciune neobisnuite.

Daca nu aveti probleme cu ficatul, doza maxima adult de acetaminofen este de 4 grame pe zi (4000 miligrame). Daca luati mai mult decât suma maxima de zi cu zi, aceasta poate provoca boli grave de ficat (eventual fatale). Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca aveti oricare dintre urmatoarele simptome de afectare hepatica:greata severa, îngalbenirea ochii sau pielea, urina închisa la culoare, dureri de stomac, oboseala extrema. ...

Precaution:

Nu luati acest medicament fara sfatul medicului o daca ati avut vreodata boala alcoolica a ficatului (ciroza) sau daca beti bauturi alcoolice mai mult de 3 pe zi. Nu poate fi capabil sa ia medicamente care contine acetaminofen.

Intreaba un medic sau farmacistului daca este sigur pentru a lua acest medicament daca aveti ficatul sau boli de rinichi, diabet, glaucom, probleme de urinare, o extinsa de prostata, boli de inima, hipertensiune arteriala, un ulcer gastric, sau o tiroida hiperactiva.

Nu luati mai mult de acest medicament decât este recomandat. O supradoza de acetaminofen poate afecta ficatul dumneavoastra sau provoca moartea. Evita consumul de alcool. Acesta poate creste riscul de leziuni hepatice în timp ce lua acetaminofen.

Intreaba un medic sau farmacistului înainte de a utiliza orice alte rece, alergie, durere, sau medicamente de somn. Acetaminofenul (uneori abreviata ca APAP) este continuta în multe combinatie medicamente. Luând anumite produse împreuna poate provoca sa te prea mult acetaminofen, care poate duce la o supradoza fatale. Verificati eticheta pentru a vedea daca un medicament contine acetaminofen sau APAP.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra.

...