Dorzolamide


Merck & Co. | Dorzolamide (Medication)


Desc:

Dorzolamida este un inhibitor de anhydrase carbonice, care functioneaza prin scaderea productiei de umorului apos. Acest medicament este utilizat este folosit pentru scaderea presiunii intraoculare crescute în glaucom cu unghi deschis si hipertensiunii oculare.

Acesta este un medicament de prescriptie numai. Aceasta aplica picaturi pentru ochi de doua ori pe zi, sau ca regia de catre medicul dumneavoastra pentru starea dumneavoastra. Urmati instructiunile de pe eticheta pentru utilizarea corecta. Daca purtati lentilele de contact, eliminati-le înainte de a aplica dorzolamida si timolol si le-a pus înapoi în 15 de minute mai târziu.

...

Side Effect:

Efectele secundare care pot aparea sunt:gust modificari (gust amar, acru sau neobisnuit), ochi de arsura sau întepatura, Râios ochii, ochi uscat, lacrimarea ochilor sau ameteli. Toate acestea sunt mai putin grave, cu exceptia cazului în persista sau se înrautatesc.

O reactie alergica – eruptii cutanate, mâncarime, dificultati de respiratie, de închidere în gât, umflarea buzelor, limbii, fetei sau urticarie; Printre cu vedere încetosata, piele eruptii cutanate, umflaturi de maini, picioare, glezne, sau picioare mai mici, dificultati de respiratie, roz ochi, roseata sau umflarea pleoapelor, si slabiciune musculara au nevoie de îngrijire medicala cât mai curând ca apar. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Informati medicul dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:astm bronsic, boli pulmonare cronice bronsita si emfizem, bolilor de inima, diabet, hipertiroidism, miastenia gravis, si boli de rinichi sau de ficat.

Deoarece dorzolamida poate provoca ameteli si somnolenta, nu conduce vehicule si de a folosi utilaje grele pâna când sunteti sigur ca aveti posibilitatea sa efectuati aceasta activitate în conditii de siguranta.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...