Doxapram - injection


Baxter International | Doxapram - injection (Medication)


Desc:

Clorhidrat de Doxapram este un stimulent de sistemul nervos central (agent de analeptic). Acesta este folosit ca un stimulent respiratorii dar are doar un rol limitat în gestionarea de insuficienta respiratorie.

Acest medicament este utilizat pentru a stimula respiratie (respiratie). Acest medicament poate fi folosit pentru a trata probleme de respiratie datorita la supradozaj de anumite medicamente (e. g. narcotice analgezice, barbiturice), boli pulmonare (Boala pulmonara obstructiva cronica) si în perioada de recuperare dupa anestezie.

Acest medicament este dat de vena (injectare IV lent sau infuzie) sub supravegherea medicului. Raspunsul va fi monitorizat continuu în timpul administratiei.

...

Side Effect:

Generale stimularea sistemului nervos central pot sa apara chiar si în intervalul terapeutic. Pot exista fasciculari musculare sau spasme si un risc de convulsii generalizate. Deseori, exista o usoara crestere a tensiunii arteriale si o incidenta crescuta a aritmii.

Non-specifice reactii adverse includ dureri de cap, ameteli, agitatie, confuzie, greata, varsaturi si perineu caldura pe injectie intravenoasa. Efectele secundare pot fi mai frecvente în cazul în care exista utilizarea concomitenta a theophyllines, asa cum este adesea cazul. Ar trebui, de asemenea, remarcat faptul ca doxapram nu poate fi acordat în linia de perfuzie ca aminophylline ca cei doi sunt incompatibile.

Deoarece pacientii devin mai trezit cu doxapram, acestea pot deveni mai constienti de lor dispnee si unitatea respiratorie crescuta poate face bronhospasm mai evident si de a creste tuse. Efecte secundare toxice ar trebui sa fie tratate simptomatic. ...

Precaution:

Spuneti medicului istoricul medical, în special de:alergii, probleme pulmonare (e. g. obstructia cailor respiratorii, astm, BPOC, fibroza pulmonara), probleme hepatice sau renale, afectiuni cardiace (e. g. aritmii, boala coronariana), hipertensiune arteriala, creier umflarea (edem cerebral), accident vascular cerebral, tulburari de sechestru, traumatism cranian, conditiitiroidiene (e. g. hyperthyroid), feocromocitom, boli de sânge (e. g. leucopenie, tulburari metabolice). ...