Aldomet


Iroko Pharmaceuticals | Aldomet (Medication)


Desc:

Aldomet/methyldopa este, de obicei, numai prescris ca un tratament suplimentar pentru persoanele a caror presiune de sânge nu a fost redus suficient cu alte medicamente. Acesta actioneaza prin stimularea receptorilor alfa în creier. Acest lucru provoaca creierul pentru a trimite semnale nervoase la vasele de sânge care le face relaxa si largi. Rezultatul este o scadere a tensiunii arteriale.

Aldomet/methyldopa este furnizat ca comprimate, pentru uz oral.

...

Side Effect:

Efecte secundare si efectele secundare ale methyldopa sunt usoare si includ:somnolenta; gura uscata; oboseala; edem picior; bradicardie; greata, varsaturi; constipatie sau diaree; dureri de cap, confuzie, ameteli; mialgii, artralgii, parestezii; depresie, psihoza, cosmaruri.

Ameteli, somnolenta, dureri de cap, congestie nazala si slabiciune pot aparea, în special atunci când veti începe acest medicament si atunci când doza este crescuta. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, anuntati medicul sau farmacistul prompt.

În cazuri rare, acest medicament poate creste nivelul de o anumita substanta naturala efectuate de organismul (Prolactina). Pentru femei, aceasta crestere a prolactinei poate duce la laptele matern nedorite, perioadele de lipsa/oprit, sau dificultatea de a ramane insarcinata. Pentru barbati, poate duce la scaderea capacitatii sexuale, incapacitatea de a produce sperma, sau extinsa sanii. Daca va dezvolta aceste simptome, spuneti medicului dumneavoastra imediat.

Putin probabil, dar foarte grave efecte secundare pot sa apara, cum ar fi:umflarea gleznelor/picioare, neasteptata sau rapida în greutate, neobisnuit vânataie sau a sângerare, miscari involuntare, dureri comune/musculare, mentale/starea de spirit modificari (de exemplu, confuzie, depresie), semne de infectie (de exemplu, febra, persistente dureri în gât). Cauta imediat medicului daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:dureri în piept, lent/rapid/neregulate ale inimii. Acest medicament poate provoca rareori grave boli hepatice (rar fatal).

Solicitati imediat asistenta medicala daca aveti oricare dintre urmatoarele simptome de o reactie alergica grava:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de a lua Aldomet, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca sunteti alergic la methyldopa sau daca aveti orice alte alergii. Acest produs poate contine ingrediente inactive, care poate provoca reactii alergice sau alte probleme.

Acest medicament nu trebuie utilizat daca aveti anumite afectiuni medicale. Înainte de a utiliza acest medicament, consultati medicul sau farmacistul daca aveti:boli de ficat (de exemplu, hepatita sau ciroza), o istorie de boli hepatice cauzate de medicamente.

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:redus de celule rosii din sânge conta (de exemplu, anemie hemolitica), anumite conditii genetice (deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza), insuficienta cardiaca, boala de rinichi, boli hepatice, atac accident vascular cerebral/tranzitor ischemic, feocromocitom, boala Parkinson.

Acest medicament poate face ametit sau somnolent. Nu conduce, folositi utilaje, sau face orice activitate care necesita vigilenta pâna când sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta. Limita de bauturi alcoolice.

Înainte de a avea o interventie chirurgicala, spuneti medicului dumneavoastra sau dentist daca utilizati acest medicament.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...