Doxil


Johnson & Johnson | Doxil (Medication)


Desc:

DOXIL/Doxorubicina HCl liposomelor injectie este clorhidrat de Doxorubicina (HCl) încapsulat în Stealth lipozomi pentru administrare intravenoasa. DOXIL a fost aprobat pentru tratamentul de cancer ovarian refractare. DOXIL este indicat pentru femeile cu ovarian cancer care au boala care este refractara la paclitaxel si platina-bazate pe chimioterapie regimuri, care sunt curent prima linie terapii.

Refractare cancerul ovarian este definit ca boala care evolueaza în timpul tratamentului sau în termen de ?ase luni de la terminarea tratamentului. Acest indiciu se bazeaza pe ratele de raspuns obiective tumorii.

Cu indicarea noi, Doxil este primul si numai liposomal agent citotoxic aprobat pentru a trata un solid tumoare. ...

Side Effect:

S-a diminuat maduvei osoase probleme functia si sânge (oboseala extrema; scaune usor vânataie sau sângerare; negru, sângeroase sau zabovi; sau febra, frisoane, sau semne de infectie); insuficienta cardiaca congestiva (dificultati de respiratie, retentia de lichide, dureri în piept).

De asemenea, pot aparea reactii de perfuzie în timpul administratiei. Asigurati-va ca spuneti medicului dumneavoastra daca aveti orice simptome în timpul perfuzie, inclusiv:înrosirea fetei, scurtime de respiratie, umflarea fetei, dureri de cap, frisoane, dureri de spate, senzatie de constrictie în piept sau gât, ameteli, sau delir. Pentru majoritatea pacientilor, aceste reactii trebuie rezolvate în termen de câteva ore la o zi dupa ce perfuzie este oprit, sau pentru unii pacienti cu încetinirea ratei de perfuzie. Cu toate acestea, în unele cazuri, aceste reactii pot fi grave si, uneori, viata în pericol, desi acestea sunt rareori fatala.

În studiile clinice, cele mai frecvente efecte adverse raportate cu terapie Doxil incluse redus numarul de celule albe din sânge (neutropenie), reduce numarul de globule rosii (anemie), greata, durere de gura, varsaturi, diaree si constipatie.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Ar trebui sa nu ia Doxil daca sunteti alergic la Doxorubicina HCl sau componentele de Doxil. DOXIL grav poate reduce numarul de celule din sânge (celule rosii din sânge, celule albe din sânge, si trombocite) în corpul dumneavoastra. Medicul dumneavoastra va poate ajusta sau doza de Doxil de întârziere în cazul în care acest lucru se întâmpla. Medicul dumneavoastra va poate ajusta doza de Doxil daca aveti probleme cu ficatul.

Grave si, eventual, permanente legate de inima reactii adverse care pot duce la insuficienta cardiaca congestiva pot sa apara la pacientii tratati cu Doxil. Informati medicul dumneavoastra de orice antecedente de boli de inima, radiatii la piept sau chimioterapie prealabila. Medicul dumneavoastra poate monitoriza functia dumneavoastra de inima.

Nu trebuie sa luati Doxil daca sunt nursing. Daca sunteti gravida sau intentioneaza sa devina gravida, informeaza medicul dumneavoastra.

...