Doxorubicin - injection


Unknown / Multiple | Doxorubicin - injection (Medication)


Desc:

Doxorubicina este utilizat în asociere cu alte medicamente pentru a trata anumite tipuri de vezica urinara, sân, pulmonar, stomac, si ovarian cancer; Limfom Hodgkin (boala Hodgkin) si limfom non-Hodgkin (cancer care incepe in celulele sistemului imunitar); si anumite tipuri de leucemie (cancer de celule albe din sânge), inclusiv leucemie limfoblastica acuta (ALL) si leucemie acuta mieloida (CSB, ANLL). Doxorubicina este folosit, de asemenea, singur si în asociere cu alte medicamente pentru a trata anumite tipuri de cancer tiroidian si anumite tipuri de tesut moale sau osos Sarcoame (cancerului care se formeaza în muschii si oasele). De asemenea, este utilizat pentru a trata neuroblastom (un cancer care începe în celulele nervoase si apare mai ales la copii) si Wilms' tumoare (un tip de cancer de rinichi, care apare la copii).

Doxorubicina este într-o clasa de medicamente numite antracicline. Acesta actioneaza prin încetinirea sau oprirea cresterii celulelor cancerului în organism.

...

Side Effect:

Discutati cu medicul dumneavoastra imediat daca oricare dintre urmatoarele reactii adverse apar:mai putin frecvente:batai ale inimii rapide sau neregulate, durere la locul de injectare, scurtime de respiratie, umflarea picioarelor si picioare mai mici, scaune rare, negru si zabovi, sânge în urina, indicati pete rosii pe piele, neobisnuite sângerare sau vânataie, respiratie suieratoare mai multe comune:rani în gura si pe buze, mai putin frecvente, tuse sau raguseala însotita de febra sau frisoane, carkening sau roseata a pielii (în cazul în care ati avut recent radioterapie), febra sau frisoane, dureri articulare, partea inferioara a spatelui sau partea durere însotita de febra sau frisoane, dureroase sau dificil, urinare insotita de febra sau frisoane, dungi rosii-a lungul venelor injectate, stomac dureri efecte adverse Rare:eruptii cutanate sau mâncarime unele reactii adverse pot aparea care, de obicei, nu au nevoie de asistenta medicala. Aceste efecte secundare pot merge departe în timpul tratamentului, corpul tau regleaza la medicina. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:boli de rinichi, colita sau probleme de stomac.

Informati medicul dumneavoastra si farmacistului ce alte prescriptie si necesita prescriptie medicala medicamente, vitamine, suplimente nutritive, si produse naturiste luati sau intentionati sa ia.

Doxorubicina poate influenþa ciclului menstrual normal (perioada) la femei si se poate opri productiei de spermatozoizi la barbati. Cu toate acestea, tu ar trebui sa îsi asuma ca nu pot obtine gravide sau ca nu se poate obtine cineva altcineva gravida. În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...