Alefacept


Biogen Idec | Alefacept (Medication)


Desc:

Alefacept este utilizat pentru a trata o anumita afectiune a pielii (psoriazis). In psoriazis, anumite celule implicate în organismului aparare naturala (sistemul imunitar) sunt prea activ, rezultând din acumularea de plachete/mort celulele pielii. Aceasta acumulare poate provoca inestetice patch-uri de piele, disconfort si durere.

Alefacept este utilizat pentru tratamentul psoriazisului în placi cronica moderata pâna la severa (o boala de piele în care rosu, solzos patch-uri forma pe anumite zone ale corpului). Alefacept este o clasa de medicamente numite imunosupresoare. Acesta actioneaza prin oprirea actiunii de anumite celule din organism care cauzeaza simptome de psoriazis.

...

Side Effect:

Usoara durere/umflarea/sângerare la injectare si frisoane poate sa apara. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt.

Multi oameni folosind acest medicament nu au efecte secundare grave. Informati medicul dumneavoastra imediat, daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:simptomele de leziuni hepatice (de exemplu, greata/varsaturi severe, stomac/dureri abdominale, urina închisa la culoare, îngalbenirea ochi/piele).

Rareori, acest medicament poate creste riscul de a dezvolta cancer. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca va dezvolta simptome cum ar fi:noduli neobisnuite, umflat glandele, pielii rani/pete care sunt noi sau modifica aspectul. Acest medicament poate reduce capacitatea organismului de a lupta o infectie. Spuneti medicului dumneavoastra imediat daca va dezvolta orice semne de o infectie, febra, dureri musculare sau persistente dureri în gât.

Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este rar. Totusi, cauta imediat medicului daca observati orice simptome de o reactie alergica grava, inclusiv:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Acest produs poate contine ingrediente inactive, care poate provoca reactii alergice sau alte probleme.

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:cancer, infectie curent, sistemul imunitar probleme, boli de ficat, alte tratamente pentru psoriazis (inclusiv lumina UV). Nu au vaccinarile/vaccinarile fara consimtamântul medicul dumneavoastra, si sa evite contactul cu persoane care au primit recent vaccin oral polio sau gripa vaccin inhalat prin nas. Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida înainte de a utiliza acest medicament.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...