Duloxetine


Unknown / Multiple | Duloxetine (Medication)


Desc:

Duloxetine este un antidepresiv într-un grup de medicamente numite selectivi serotoninei si norepinefrinei reuptake inhibitori (SSNRIs). Duloxetine afecteaza produse chimice din creier, care pot deveni dezechilibrata si provoca depresie.

Duloxetine este utilizat pentru a trata tulburare depresiva majora si tulburare de anxietate generale. Duloxetine este, de asemenea, utilizat pentru tratarea fibromialgie (o tulburare durerii cronice), sau musculare cronice sau dureri articulare (precum mici dureri de spate si dureri de osteoartrita). Duloxetine este, de asemenea, utilizat pentru a trata dureri cauzate de deteriorarea nervilor la persoanele cu diabet zaharat (neuropatie diabetica). ...

Side Effect:

Greata, uscaciunea gurii, constipatie, pierderea poftei de mâncare, oboseala, somnolenta, sau transpiratii crescut pot aparea. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra imediat. Ameteli sau lightheadedness pot aparea, în special când începe primul sau creste doza de acest medicament.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste efecte secundare grave apar:usor vânataie/sângerare, urina închisa la culoare, a scazut interesul pentru sex, modificari în capacitatea sexuala, crampe/slabiciune musculara, agitare (tremur), dureri de stomac/abdominale, îngalbenirea ochi/piele, dificultate urinat, neobisnuit scadere a cantitatii de urina.

Obtineti ajutor medical imediat, în cazul în care oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar grave apar:black/sângeroase scaune, voma care arata ca motive de cafea, sechestru. Acest medicament poate provoca rareori o afectiune foarte grava, numita sindrom serotoninergic. Riscul creste atunci când acest medicament este utilizat cu anumite alte medicamente (Vezi pct. interactiuni de droguri). Obtineti ajutor medical imediat daca va dezvolta unele dintre urmatoarele simptome:halucinatii, neliniste neobisnuit, pierderea de coordonare, batai rapide ale inimii, ameteli severe, inexplicabile febra, greata/varsaturi/diaree severa, spasme musculare.

Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este rar. Cu toate acestea, obtine ajutor medical imediat daca observati orice simptome de o reactie alergica grava, inclusiv:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie.

...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:boli de rinichi, colita sau probleme de stomac.

Spuneti medicului dumneavoastra si farmacistului ce alte prescriptie si necesita prescriptie medicala medicamente, vitamine, suplimente nutritive, si produse naturiste luati sau intentionati sa ia.

Doxorubicina poate influenþa ciclului menstrual normal (perioada) la femei si se poate opri productiei de spermatozoizi la barbati. Cu toate acestea, tu ar trebui sa îsi asuma ca nu pot obtine gravide sau ca nu se poate obtine cineva altcineva gravida. În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...