Duragesic


Janssen Pharmaceutica | Duragesic (Medication)


Desc:

Duragesic/fentanil este un plasture pe piele care contin fentanil, un medicament dureri de opiacee/narcotice. Plasture pe piele Duragesic este utilizat pentru a trata moderata pâna la severa durere cronica. Duragesic nu este pentru tratarea usoara sau ocazionale durere sau durere de chirurgie.

Duragesic/fentanil stimuleaza receptorii de pe nervi în creier pentru a creste pragul la durere (cantitatea de disconfort care o persoana trebuie sa se simta pentru a fi considerate dureroase) si de a reduce perceptia de durere (perceput importanta durerii).

Duragesic/fentanil este disponibil în transdermic (pentru aplicarea la nivelul pielii), transmucosal (pentru aplicarea membranelor mucoase) si formele parenterale (injectabile). Atunci când sunt aplicate la pielea de pe trunchi superior, fentanil este bine absorbit. Suma de fentanil în sânge creste treptat dupa aplicarea topica, ajungând la un vârf dupa 12-24 ore. Odata ce aceasta concentra?ie este atins, concentra?iile de sânge ramân constante în 72 de ore care patch-uri este purtat. Dupa îndepartarea bandajului, concentra?iile de sânge de fentanil scade lent datorita în curs de desfasurare de absorbtie de fentanil ramase pe piele. ...

Side Effect:

Usoara dependenta fizica apare frecvent în timpul tratamentului cu agonisti opiacee precum fentanil. Oprindu-se brusc de droguri la pacientii pot precipita o reactie de retragere. Simptomele de retragere includ greata, diaree, tuse, lacrimarea, secretie nazala, transpiratii profuze, spasme musculare, si cascat.

Fentanil poate provoca depresie respiratorie (scaderea ratei sau adâncimea de respiratie). Greata sau varsaturi, constipatie, si mâncarime pot aparea în timpul tratamentului cu fentanil. Transdermic de fentanil pot cauza o varietate de reactii cutanate. Frecvent, roseata apare la locul de aplicare si poate dura timp de 6 ore dupa îndepartarea bandajului.

Alte reactii adverse includ o scadere apetitul sexual, hipotiroidism (concentratii scazute de hormon tiroidian), gura uscata, dureri abdominale, pierdere a apetitului, somnolenta, confuzie, dureri de cap, ameteli, nervozitate, halucinatii, anxietate, depresie si euforia. ...

Precaution:

Nu utilizati Duragesic daca nu aveti deja sunt tratate cu un opioid similare (narcotice) medicina pain si corpul dumneavoastra este tolerant la acesta. Discutati cu medicul dumneavoastra daca nu sunteti sigur ca va sunt tolerante la opioide. Nu expuneti plasture pe piele Duragesic la caldura în timp ce purtati o. Aceasta include o cada cu hidromasaj, încalzire pad, sauna sau paturi de apa încalzita. Caldura poate creste cantitatea de medicament ai absorbi prin piele si pot provoca efecte daunatoare.

Duragesic poate fi obiceiul formeaza si ar trebui sa fie utilizate numai de catre persoana care l-a fost prescris pentru. Nu cota Duragesic cu o alta persoana, mai ales pe cineva cu o istorie de abuzul de droguri sau dependenta. Pastrati medicatie într-un loc unde altii nu pot ajunge la ea.

Tine atât de folosit si nefolosit Duragesic patch-uri la îndemâna de copii sau animale de companie. Cantitatea de fentanil într-o folosit Duragesic patch-uri de piele ar putea fi fatale pentru un copil sau un animal de companie care accidental e de rahat pe sau inghite unitatea. Cauta îngrijiri medicale de urgen?a, daca acest lucru se întâmpla.

Evita consumul de alcool, sau folosind alte medicamente care te face somnoros (precum medicina rece, alte medicamente impotriva durerii, relaxers musculare, si medicament pentru depresie sau anxietate). Ele pot adauga la somnolenta extreme sau respiratie problemele cauzate de fentanil.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...