Alendronate


Merck & Co. | Alendronate (Medication)


Desc:

Alendronate este un medicament utilizat pentru a preveni si trata osteoporoza la femei dupa menopauza. De asemenea, pot fi utilizate pentru a creste masa osoasa la barbatii care au osteoporoza, iar la barbati si femei pentru prevenirea si tratarea osteoporozei cauzate de utilizarea pe termen lung de corticosteroizi. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat pentru a trata boala Paget a osului.

Ia Alendronate exact ca regia. Acest medicament este luata de gura cu un pahar plin cu apa pe stomacul gol. Ar trebui sa fie luate, de îndata ce te trezesti în dimineata si cel putin 30 de minute înainte de orice alimente, bauturi sau alte medicamente.

...

Side Effect:

Cel mai frecvent efect secundar al alendronat este abdominale sau crampe de stomac. Alte reactii adverse mai putin grave includ:greata, constipatie, diaree, gaze, balonare sau plenitudine în stomac, schimbare în capacitatea de a gustul alimentelor, dureri de cap, ameteli, umflarea articulatiilor, mâinile sau picioarele. Daca oricare dintre acestea persista sau se agraveaza sa caute ajutor medical.

Mai grave efecte secundare, care au nevoie imediat de îngrijire sunt:pirozis noi sau agravarea; dificultate la înghitire; durere toracica; sângeroase voma sau voma care arata ca motive de cafea; negru, zabovi, sau scaune cu sange; febra; blistere sau descuamarea pielii; eruptii cutanate (poate fi agravata de lumina soarelui); mâncarime; urticarie; umflarea ochii, fetei, buzelor, limbii sau gâtului; dificultati de respiratie; raguseala; gingiile dureroase sau umflate; slabirea de dinti; Amorteala sau sentiment grele în falca; dureri de ochi; plictisitoare, dureri dureri la solduri, vintre sau coapse...

Precaution:

Înainte de a utiliza Alendronate spune furnizorul de sanatate daca sunteti alergic la acest medicament, sau alte medicament, alimentare, colorant sau animalelor. De asemenea, spuneti medicului dumneavoastra daca ati în curs de radioterapie si daca aveti sau ati mai avut anemie; un nivel scazut de vitamina D în organism; dificultate la înghitire; arsuri la stomac; ulcere sau alte stomac probleme; cancer; orice tip de infectie, în special în gura ta; probleme cu gura, dinti, sau gingiilor; orice conditie care opreste sânge de coagulare normal; sau dentare sau boli de rinichi.

Nu este recomandat sa luati acest medicament în timpul sarcinii sau alaptarii fara sfatul medicului, datorita faptului Alendronate poate ramâne în organism de ani dupa ce încetati sa luati-l. ...