Aleve


Bayer HealthCare | Aleve (Medication)


Desc:

Aleve/naproxen este un non-steroidale anti-inflamatorii droguri (AINS) utilizat pentru gestionarea usoara pâna la moderata durere, febra si inflamarea. Blocheaza enzimei ciclooxigenaza care face prostaglandine, ducând la o concentra?ie de prostaglandine. În consecinta, inflamatie, durere si febra sunt reduse.

Acesta actioneaza prin reducerea hormonilor care cauzeaza inflamatie si durere în organism. Aleve este utilizat pentru a trata durere sau inflamare cauzate de afectiuni cum ar fi artrita, spondilita anchilozanta, tendinita, bursita, guta sau crampe menstruale.

...

Side Effect:

Uneori, stomac ulceratii si hemoragie intestinala pot aparea fara nici o durere abdominala. Negru zabovi scaune, slabiciune, si ameteli la picioare poate fi doar semne de sângerare. Retentia de lichide, cheaguri de sânge, atacurile cardiace, hipertensiune arteriala si insuficienta cardiaca, de asemenea, au fost asociate cu utilizarea de AINS.

Cele mai frecvente efecte adverse la naproxen sunt eruptii cutanate, zgomote în urechi, dureri de cap, ameteli, somnolenta, dureri abdominale, greata, diaree, constipatie, arsuri la stomac, retentia de lichide si dificultati de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de a lua acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:astm (inclusiv antecedente de agravarea respiratie dupa ce a luat aspirina sau alte AINS), tulburari de sânge (cum ar fi anemie, sângerare/coagularea probleme), cresteri în nas (polipi nazali), boli de inima, etc.

Evita expunerea la soare prelungite, cabine de bronzat si lampi solare. Utilizati o protectie solara si poarte haine de protec?ie, atunci când în aer liber. Unele produse de naproxen contin sare (sodiu).

Nu conduce, folositi utilaje, sau face orice activitate care necesita vigilenta pâna când sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta. Acest medicament poate provoca sângerare de stomac.

Aleve poate provoca, de asemenea, efecte grave pe stomac sau intestine, inclusiv hemoragie sau perforatie (formând o gaura). Aceste conditii pot fi fatale si pot aparea fara avertisment, în timp ce luati Aleve, mai ales la persoanele în vârsta.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...