Acamprosate


Forest Laboratories | Acamprosate (Medication)


Desc:

Acest medicament este utilizat pentru a ajuta pacientii dependenti de alcool sa se abtina de la alcool. Acamprosate ar trebui sa fie utilizat ca parte a unui program de tratament complet, care include atat consiliere cat si suport psihologic. Acamprosate reface echilibrul natural al substantelor chimice din creier (neurotransmitatori).

Inainte de a incepe acest medicament, ar trebui sa nu mai fie consumat alcool. Acamprosate nu a fost dovedit a fi eficace in cazul in care inca se consuma alcool atunci cand se incepe administreaza. Consumul de alcool pentru o lunga perioada de timp modifica modul in care creierul functioneaza. Acamprosate acrioneaza prin a ajuta creierul unor oameni care au consumat cantitati mari sa functioneze in mod normal din nou. Desi ajuta, aceasta nu impiedica simptomele de sevraj care pot aparea atunci cand se opreste consumul de alcool.

...

Side Effect:

Acamprosate poate provoca unele reactii adverse, cum ar fi:diaree, gaze, stomac deranjat, pierderea poftei de mancare, uscaciune a gurii, ameteli, senzatie de mancarime, slabiciune.

Urmatoarele simptome sunt mai degraba mai putin frecvente:furnicaturi sau arsura, amorteala in maini, picioare, brate, picioare, eruptii cutanate.

...

Precaution:

Inainte de a lua acamprosate, spuneti medicului dumneavoastra si farmacistului daca aveti orice fel de alergii. Medicul dumneavoastra ar trebui sa fie notificat daca sunteti gravida planuiti sa ramaneti gravida, sau alaptati. Daca ramaneti gravida in timp ce luati acamprosate, adresati-va medicului.

Daca aveti o interventie chirurgicala, inclusiv interventii chirurgicale stomatologice, spuneti medicului sau stomatologului ca luati acamprosate.

Trebuie sa stii ca acamprosate poate afecta gandirea, capacitatea de a lua decizii, precum si coordonarea. Nu conduceti sau folositi utilaje pana cand nu stiti cum va afecteaza acest medicament.

Oamenii care beau cantitati mari de alcool devin de multe ori deprimati si, uneori incearca sa isi faca rau sau chiar sa se sinucida. Luand acamprosate nu scade si poate creste acest risc. Puteti dezvolta depresie in timpul tratamentului cu acamprosate, chiar daca nu recidivezi. Medicul dumneavoastra trebuie sa fie informat cu privire la acest lucru

...