Alfentanil - injection


Zentiva | Alfentanil - injection (Medication)


Desc:

Alfentanil este indicat pentru tratamentul urmatoarelor infectii cauzate de organisme sensibile:infectii ale tractului respirator (faringite bacteriene, amigdalite, sinuzite, otite bacteriene), reduce infectii ale tractului respirator (bronsita acuta si cronica exacerbate, interstitiala si alveolara pneumonie); pielii si tesuturilor moi (eritem cronic migrator, prima etapa de borrelioza Lyme, erizipel, impetigo, piodermita); transmitere sexuala boli infectioase, uretrita/cervicita necomplicata.

...

Side Effect:

Evenimentele cele mai adverse raportate au fost gastro-intestinale, inclusiv anorexie, greata, varsaturi, diaree, dispepsie, dureri abdominale, crampe, constipatie si flatulenta au fost observate ocazional. Au fost raportate:reactii alergice (eruptii cutanate, fotosensibilitate, artralgii, edem sau urticarie, sunt rareori reactii de hipersensibilitate raportate si grave).

Au aparut reactii cutanate severe rar inclusiv eritem multiform, sindrom Stevens Johnson si necroliza epidermica; functiei hepatice anomalii inclusiv hepatita si icter colestatic si cazuri rare de necroza hepatica si insuficienta hepatica cu moartea. Crestere au fost observate cresteri reversibile în transaminaze hepatice si bilirubinei.

Aceste valori s-a întors la normal în termen de 2-3 saptamâni dupa întreruperea tratamentului; ameteala/vertij, convulsii (pentru alte macrolide), dureri de cap si somnolenta, astenie si parestezii; tulburari de gust; nefrita interstitiala si insuficienta renala acuta; ocazional observat tranzitorii scaderea numarului de neutrofile. ...

Precaution:

Ca cu alte terapii antibiotice, monitor pentru semne de suprainfectie cu rezistente la agenti patogeni, inclusiv ciuperci. Ca cu eritromicina si alte macrolide, rare reactii alergice grave au fost raportate, inclusiv angioedem si anafilaxie. Unele reactii alergice au condus la simptome recurente si necesita perioade lungi de monitorizare si tratament. Contine benzoat de sodiu este usor iritant pentru piele, ochi si mucoase si poate creste riscul de icter la nou-nascuti.

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:boli de rinichi, colita sau probleme cu stomacul.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...