Alitretinoin


BCM | Alitretinoin (Medication)


Desc:

Alitretinoin este un retinoid topic. Alitretinoin afecteaza cresterea si dezvoltarea celulelor pielii. Alitretinoin topic este utilizat pentru tratarea leziunilor cutanate provocate de SIDA Kaposi's sarcom.

Acest medicament este utilizat pentru a trata pielea rani la pacientii cu un anumit tip de cancer legate de SIDA (Kaposi's sarcom). Alitretinoin apartine unei clase de medicamente numite retinoizi. Acesta actioneaza prin care afecteaza dezvoltarea celulelor pielii.

...

Side Effect:

Roseata, eruptii cutanate, durere, arsura, mâncarime, jignitor sau furnicaturi la locul de aplicare pot sa apara. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:vezicule/cruste/maloasa/descuamarea pielii, severa arsura/usturime a pielii, umflarea pielii.

Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este rar. Totusi, cauta imediat medicului daca observati orice simptome de o reactie alergica grava, inclusiv:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca aveti un anumit tip de cancer (piele celule T-lymphoma).

Acest medicament va poate face mai sensibile la soare. Evita expunerea la soare prelungite, cabine de bronzat si lampi solare. Utilizati o protectie solara si poarte haine de protec?ie, atunci când în aer liber.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara advic medicul dumneavoastra...