Alkeran


GlaxoSmithKline | Alkeran (Medication)


Desc:

Alkeran/melfalan este o reteta numai de medicatie, utilizat pentru a trata anumite tipuri de cancer în maduva osoasa (mielom multiplu, ovarian cancer). Alkeran interfereaza cu cresterea celulelor canceroase, care sunt în cele din urma distrus.

Ia acest medicament de gura, de obicei, o data pe zi ca regia de catre medicul dumneavoastra. Medicul dumneavoastra poate ordona sa luati acest medicament pe stomacul gol.

...

Side Effect:

Efecte secundare grave pot include:usor vânataie sau sângerare, slabiciune neobisnuite; febra, frisoane, dureri in tot corpul, Simptomele gripei; greata, dureri de stomac, febra scazuta, pierderea poftei de mâncare, urina închisa la culoare, lut-colorate scaune, icter; ratat perioadelor menstruale; neobisnuit noduli sau mase; eruptii pe piele rosie, puls rapid, durere, pierderea în greutate; probleme de respiratie sau o tuse care nu va pleca; sau piele pale sau îngalbenite, întunecata urina colorata, confuzie si de slabiciune.

Mai putin grave efecte secundare pot include:usoara greata, varsaturi, diaree; pete albe sau rani în interiorul gurii sau pe buze; caderea parului temporare; sau mâncarimi ale pielii usoara si eruptii cutanate. Daca oricare dintre acestea persista sau se agraveaza sa solicite asistenta medicala. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti alergic la melphalan sau au orice alte alergii. Informati medicul dumneavoastra daca suferiti de o boala de rinichi, maduva osoasa a scazut la alte boli sau medicamente, daca ati avut anterior tratament cancer sau radiatii.

Nu au vaccinarile sau vaccinari fara acordul medicului dumneavoastra.

În timpul sarcinii si alaptarii nu sa nu utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...