Scurgeri vaginale anormale


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Scurgeri vaginale anormale (Symptom)


Secretia vaginala este termenul dat fluidelor biologice continute sau expulzate din vagin. Secretia vaginala, care curge din vagin în fiecare zi ajuta la mentinerea vaginului curat si sanatos. Cu toate acestea, ea devine anormala atunci când cantitatea si aspectul se schimba.

În timp ce majoritatea scurgerilor sunt normale si pot reflecta diferitele etape ale unui ciclu al femeii, unele pot fi un rezultat al unei infectii, cum ar fi o boala cu transmitere sexuala. Orice schimbare în balanta de bacterii normale în vagin poate afecta mirosul, culoarea, textura sau secretia. O crestere a cantitatii de scurgeri vaginale, un miros anormal sau consistenta lichida, durere, mâncarime, sau arsura care însotesc scurgeriea vaginala pot fi semne de infectie sau alte tulburari mai grave.

Cauze

Unele dintre cauzele care pot afecta echilibrul de bacterii normale în vagin sunt: utilizarea de antibiotice sau steroizi, vaginoza bacteriana, care este o infectie bacteriana mai frecventa la femeile gravide sau la femeile care au mai multi parteneri sexuali, anticonceptionale, cancer de col uterin, chlamydia sau gonoreea, care sunt infectii cu transmitere sexuala, diabet zaharat, dusuri, sapunuri parfumate sau lotiuni, spuma de baie, infectii pelvine dupa interventia chirurgicala, boala inflamatorie pelvina (BIP), trihomoniaza, care este o infectie parazitara cauzata de obicei de sex neprotejat, atrofie vaginala , in care se subtiaza si se usuca peretii vaginali in timpul menopauzei, vaginita, care este iritarea în sau în jurul vaginului, infectii fungice.

Diagnostic si tratament

Testele de diagnostic pentru secretiille vaginale anormale ce pot fi efectuate sunt: culturi de cervix, examinarea secretiei vaginale sub microscop, un test Papanicolau. Tratamentul depinde de conditia de baza. Supozitoarele sau cremele si antibiotice pot fi prescrise. Medicamentele orale pot fi necesare pentru a trata anumite ciuperci sau infectii cu trihomoniaza. Partenerul sexual ar putea avea nevoie, de asemenea, de tratament.

...