Secreţii ale mameloanelor


Piept | - Altele | Secreţii ale mameloanelor (Symptom)


Descriere

Secretiile mamelonare se refera la orice lichid care se scurge din mamelonul sânului, de asemenea, cunoscut sub numele de flux spontan de lichid de la nivelul mamelonului, în orice alt moment decât în timpul alaptarii. Descarcarea mamara poate fi cauzata de o gama larga de tulburari, inclusiv de cancer.

Exista multe tipuri diferite de descarcari mamare. Unele asociatii includ: (1) de culoare alb tulbure -cel mai frecvent, poate fi galactoree; (2) transparent sau alb - sarcina; (3) rosu-sânge contine-cel mai adesea din cauza unei infectii la nivelul sanului sau papilomului intraductal, dar poate fi cancer de san; (4) albicios-galben, galben, sau verde - puroi din cauza unei infectii.

Cauze

Principalele cauze pentru descarcarea mamara sunt: medicamente, cum ar fi antidepresivele, iritatie mamara sau stimulare, canal ectasia (extindere / dilatare, inflamatie, si întarire a conductelor de lapte din cauza vârstei sau traumatism), sarcina, papilloma Intraductal (o crestere mica în cadrul benign canal de lapte în sine, ca un neg, de obicei, situat în apropierea mamelonului) sau afectiuni ale tiroidei.

Alte cauze mai putin comune ale descarcarii mamare pot include: abcese (de obicei subareolare), prolactinom, cancer de san, preparate pe baza de plante, droguri, trauma la san si insuficienta renala / bolii renale.

Ca simptome privind descarcarea mamara , unul sau ambii sani pot produce o secretie mamelonara spontan sau cand sfarcurile sau sânii sunt apasati. O descarcare a mamelonului poate arata laptos, sau poate fi galben, maro, verde, sau sângeroase. Descarcarea mamara care nu este lapte sunt excretate prin aceleasi orificii care transporta si laptele matern. Consistenta descarcari mamare variaza de la gros si lipicios pana la subtire si apos.

...