Unghii fragile


Mâini | Dermatologie | Unghii fragile (Symptom)


Descriere

O unghe fragila, de asemenea, cunoscut sub numele de onicorexis, este fragilitatea unui deget sau a unei unghii care ar putea rezulta din sapun sau expunerea la apa. Multe afectiuni medicale pot afecta forma sau textura unghii.

Cauze

Fragilitatea unghiilor, ceea ce înseamna ca unghiile devin usor de crapat sau ciobit, se poate observa ca un semn de imbatranire sau ca raspuns la utilizarea pe termen lung de lac de unghii sau de expunerea la conditii de umiditate în aer, inclusiv spalarea vaselor.

Unele boli sunt, de asemenea, asociate cu modificari ale unghiilor, care pot include fragilitate: hipotiroidism, anemie, anorexie sau bulimie nervoasa, sau dupa tratamentul pe cale orala. Unghile fragile pot fi, de asemenea, cauzate de o conditie medicala care sta la baza, cum ar fi boala Raynaud, functia tiroidiana scazuta (hipotiroidism), sau conditii pulmonare.

Alte cauze posibile includ boli de piele cum ar fi psoriazis, lichen plan, alopecie areata, precum ?i tulburari endocrine, tuberculoza, sindrom Sjögrens si a malnutritiei. Intoxicatii seleniu poate provoca, de asemenea, unghiile casante. Nutritie proasta poate provoca, de asemenea, unghiile casante. Solutia este de a include alimente în dieta de zi cu zi, care va promova unghiile sanatoase.

Diagnostic si tratament

Avand biotina (o vitamina) suplimente poate ajuta in unele cazuri de unghiile fragile, precum si aplicarea de creme hidratante dupa scufundarea în apa poate fi, de asemenea, un beneficiu.

...