Scurgeri vaginale maronii


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Scurgeri vaginale maronii (Symptom)


În ciclul menstrual al unei femei, secretia vaginala se poate schimba. Limitele normale de scurgere variaza de la scurgere alba si lipicioasa la una galbuie ca unul. Secretia este de obicei clara, dar schimbarile de culoare, textura si mirosul poate indica probleme. Nu toate cazurile de scurgeri maronii sunt motive de îngrijorare.

Cauze

Scurgerile vaginale maronii sunt cel mai adesea asociate cu tesuturile endometriale vechi. Cu alte cuvinte, în cazul în care apare i întârziere a menstuatiei, este mai probabil sa existe o scurgere mai degraba maro decat rosie. Aceasta ar putea însemna, de asemenea, ca, din orice motiv, in timpul ultimei menstruatiei intreaga mucoasa uterina nu a reusit sa fie eliminata în timp util. Ceea ce apare este cauzata de o iesire intarziata. În urma nasterii, sângerarea apare timp de cateva saptamani, incepand ca un flux abundent si scade pâna la o scurgere usoara. Aceasta sângerare este cunoscuta sub numele de lohie, si se transforma maro cand se apropie de sfârsit, putand dura sase saptamâni.

Cu toate acestea, in unele cazuri exista motive de îngrijorare. Secretia vaginala maro poate fi, de asemenea, un simptom al unei conditii medicala, ceea ce este mult mai grav decat celulele endometriale resturi.

Unele conditii care cauzeaza secretii vaginale maro includ: cancerul de col uterin, boala inflamatorie pelvina (BIP), perimenopauza, menopauza, sau boli cu transmitere sexuala, cum ar fi condiloame vaginale, gonoreea, sau chlamydia.

...