Arsură la stomac (pirozis)


Piept | Cardiologie | Arsură la stomac (pirozis) (Symptom)


Arsura la stomac, de asemenea, cunoscut sub numele de pirozis, cardialgia, sau indigestie acida este o senzatie de arsura în piept, chiar în spatele sternului, in epigastru. Durerile de multe ori se ridica în piept si pot radia la gât, sau maxilar.

Cauze

Arsura la stomac este adesea indusa de pozitia culcata sau aplecarea înainte. Aceasta poate fi cauzata de consumul de alimente grele sau condimentate, sau prin consumul de alcool. Pirozisul recurent este un simptom de esofagita, care este de obicei cauzat de boala de reflux gastro-esofagian (GERD). Cu toate acestea, aceasta poate fi, de asemenea, un simptom al bolii cardiace ischemice. Arsura in piept este, de asemenea, comuna la femeile gravide, si poate fi declansata de consumul de alimente in cantitati mari, sau produse alimentare specifice care contin anumite condimente, continut ridicat de grasimi, sau continut ridicat de acid. Daca durerea în piept este suspectata a fi arsura la stomac, pacientii pot suferi o serie de examene gastro-intestinale pentru a confirma prezenta de reflux de acid. Durerile în piept sau arsurile la stomac dupa consumul de alimente sau bautura, combinate cu dificultate la înghitire poate indica spasme esofagiene.

Simptomele arsurii la stomac includ: o senzatie de arsura in piept (apare de obicei la scurt timp dupa masa, si poate dura de la câteva minute la mai multe ore), o senza?ie de arsura în gât (poate duce la iritare atunci cand continutul stomacului refluleaza în gât), gust acru sau amar in gura (poate aparea atunci cand continutul stomacului ajunge în esofag si poate ajunge la partea din spate a gâtului), tuse cronica (în cazul în care acidul din stomac ajunge în esofag si este inhalat), respiratie suieratoare sau alte simptome asemanatoare astmului.

Diagnostic si tratament

Tratamentul pirozisului depinde de cauza de baza. Medicamente, cum ar fi antagonisti ai receptorilor H2 sau inhibitori ai pompei de protoni sunt eficiente pentru gastrita si GERD, cele doua cele mai comune cauze ale arsurii la stomac. Antibioticele sunt utilizate în cazul în care H. pylori este prezent.

...