Arsură sau durere de gât


Gât | Medicină generală | Arsură sau durere de gât (Symptom)


Durerile de gat (sau cervicalgia) este o problema comuna, doua treimi din populatie prezentand dureri de gat, la un moment dat in viata lor. Durerea de gat poate proveni din oricare dintre structurile din gât, inclusiv: structuri nervoase, vasculare, ale cailor respiratorii, digestive, si musculare / osoase sau sa fie mentionate din alte zone ale corpului. Exemple de conditii comune care produc dureri de gat sunt boli degenerative de disc, intindere de gât, leziunile gâtului cum ar fi în pleasnire, o hernie de disc, sau un nerv.

Cauze

Durerile de gat pot fi cauzate de infectii comune, cum ar fi infectia cu virusul de gât, care duce la umflarea glangionilor limfatici si dureri de gat. Durerea de gat poate veni, de asemenea, de la infectii rare, cum ar fi tuberculoza gâtului si infectii osoase ale coloanei vertebrale in gat (osteomielita si septicemie discitis ), si meningita (adesea însotita de rigiditatea gâtului).

Durerea de gât poate fi, de asemenea, ca urmare a conditiilor care afecteaza în mod direct muschii gatului, cum ar fi fibromialgia si polimialgia reumatica. Mai multe cauze includ postura necorespunzatoare de dormit, torticolis, traumatism cranian, artrita reumatoida, carotidinia, coasta congenitala de col uterin, mononucleoza, rubeola, anumite tipuri de cancer, spondilita anchilozanta, fractura la nivelul coloanei cervicale, traumatism esofagian, hemoragie subarahnoidiana, limfadenita, traume tiroidiene, si trauma traheale.

Diagnostic si tratament

Diagnosticul este dificil de pus numai pe baza examenului clinic, astfel încât vor fi necesare investigatile radiologice, uneori RMN, CT, electromiograma, teste de sânge pentru semne de inflamatie sau infectie cronica si, daca este necesar, o examinare de la un medic specialist fizioterapeut, reumatolog, neurolog sau ortoped.

Tratamentul de dureri de gat depinde de cauza exacta. Optiunile de tratament includ odihna, caldura sau comprese rece, dispozitive de imobilizare, guler, terapie fizica.

...