Durere de gambe


Picioare | Ortopedie | Durere de gambe (Symptom)


Descriere

Durerea de gamba este o conditie descrisa ca o senzatie de disconfort in tesutul carnos în partea din spate a membrului inferior, la mai jos de genunchi anterior gleznei. Vitei sunt alcatuite din muschi, tendoane, ligamente, nervi, vase de sange si si toate acestea sunt înclinati la prejudiciu, infectii, sau alte conditii care pot fi dureroase.

Durerea de gamba poate dura scurt sau sa fie constanta. Ea poate afecta gamba întreaga sau numai o zona localizata. Durerea se poate simti obosita si dureroase, pulsatila, strapungatoare, sau furnicaturi. Durere-ca senzatie, care sunt adesea descrise ca ace-si-ace, întepaturi, arsura sau se numesc parestezii. Durerea gambei poate fi pur si simplu iritanta si incomoda sau atat de debilitante, incat persoana nu poate pune greutatea pe piciorul sau sa mearga pe jos.

Cauze

Durerea de gamba poate rezulta dintr-o varietate de conditii. Cele mai multe dureri de gamba se datoreaza suprasolicitarii, prejudiciului, si de varsta legate de uzura pe muschi, tendoane si ligamentele gambei. De obicei, aceste conditii nu sunt grave, si utilizarea excesiva si leziunile minore pot fi în mare masura prevenite si tratate cu auto-ingrijire si modificarile stilului de viata.

Cu toate acestea, bolile infectioase, probleme de circulatie de sânge, si alte procese anormale pot afecta, de asemenea, de vitel. În unele cazuri, durerea vitel poate fi un simptom al unei afectiune grava sau care pun viata in pericol.

În special, durerile de gamba de sus sau de durere in spatele genunchiului este un semn de tromboza venoasa profunda, care este un cheag de sânge adânc în picior, care poate duce la un atac de cord embolism pulmonar, sau accident vascular cerebral. Durerea de gamba poate fi, de asemenea, un semn de boala a arterelor periferice, ceea ce duce la dureri intermitente în picioare, în special la efort usor sau mersul pe jos.

...