Umflare a gambelor


Picioare | Ortopedie | Umflare a gambelor (Symptom)


Descriere

Umflarea gambelor poate aparea din cauza unor cauze diferite si acestea pot include: leziuni, infectii, conditii specifice cum ar fi statul in picioare pentru perioade lungi de timp si anumite boli.

Cauze

Trauma, cum ar fi accidente de motocicleta, caderi sau accidente legate de sport sunt posibile sa prezinte consecinta o vânataie profunda la nivelul gambei, tulpina musculare, fractura gamba sau rani care pot produce o leziune a gambei. Gamba mai poate fi, de asemenea, ranit la activitatile de suprasolicitare si repetitie, cum ar fi alergatul sau sariturile.

În special, celulita este o infectie bacteriana care afecteaza de multe ori partea inferioara a picioarelor, caracterizate prin piele rosie , umflata,, care poate fi calda la atingere. Ar putea fi doar superficiale sau extins la tesuturile si sistemul limfatic. Celulita poate începe în picior si poate ajunge si la alte parti ale corpului.

O conditie cum ar fi tromboza venoasa profunda (TVP) sau un cheag de sânge se pot forma în zona gambei. Acest lucru poate provoca roseata, umflaturi, durere, caldura sau sensibilitate in zona. De asemenea, boli cum ar fi diabetul sau insuficienta cardiaca congestiva poate duce la umflarea in partea inferioara a picioarelor. Stând pe picioarele tale prea mult timp pe o suprafata dura cum ar fi betonul poate provoca umflarea gambelor. Daca sunteti gravida sau supraponderali, statul in picioare pentru perioade lungi de timp poate duce la inflamatie in partea inferioara a piciorului. De asemenea, este posibil sa aveti edem (umflare), care este o complicatie unei alte afectiuni medicale, cum ar fi limfedemul.

...