Cardiomegalie (inimă marită)


Piept | Cardiologie | Cardiomegalie (inimă marită) (Symptom)


Cardiomegalia este un termen descriptiv, care este folosit pentru a se referi la constatarea fizica a unei inimi extinse si nu este o boala in sine. Cardiomegalia poate lua forma de hipertrofie (îngrosare) a muschiului inimii sau de dilatare (cresterea în volum) a uneia sau mai multor dintre camerele inimii.

Cauze

Cardiomegalia poate fi cauzata de o serie de conditii diferite, inclusiv boli ale muschiului inimii sau a valvei cardiace, hipertensiune arteriala, aritmii si hipertensiune pulmonara.

Cardiomegalia poate, de asemenea, sa însoteasca, uneori, anemia de durata si boli tiroidiene, printre alte conditii. Alte cauze pot include: obezitatea, radiatii, boala Pompe, uremie, tumori ale inimii, unele medicamente. Puteti dezvolta o inima extinsa temporar din cauza unui stres.

Simptomele poate sa nu apara pâna când inima nu s-a extins la punctul în care aceasta nu poate face fata stresului suplimentar. Eficienta redusa de pompare duce la insuficienta cardiaca, cu simptome de dispnee si umflarea gleznelor.

Diagnostic si tratament

Cardiomegalia este diagnosticata prin examen fizic, raze X, si ecocardiografie. Tratamentul se adreseaza cauzei. Tratamentul pentru cardiomegalie vizeaza corectarea cauzei de baza. Tratamentul poate include medicamente, proceduri medicale sau chirurgicale.

...