Durere fesieră


Rect, Fese | Reumatologie | Durere fesieră (Symptom)


Durerea in fese include orice tip de disconfort în zona feselor. Fese sunt formate din trei muschii gluteali in spatele bazinului, care ajuta la sustinerea corpului în timp ce se sta picioare si sa permita multe miscari ale picioarelor, soldurilor si fundului. Fesele contin, de asemenea, mai multi nervii si vase de sange, în timp ce in timpul sederii, straturi de grasime invelesc pelvisul.

Cauze

Multe afectiuni si boli pot provoca dureri în fese: cauzele de ranire si aspectele legate de durere in fese (fracturi osoase si luxatii, contuzii, crampe musculare, entorse, tendinite); boli (abces anal, fisura anala, hemoroizi, chistul pilonidal).

Acestea variaza de la aparitii temporare, cum ar fi vânatai si zona zoster, la boli mai grave, cu consecinte pe termen lung, cum ar fi cancerul si artrita articulatiilor sacroiliace. Toate simptomele legate de durere fesiera trebuie sa fie evaluate în ceea ce priveste intensitatea, durata, localizarea, factori agravatori au alienatori, si având în vedere prezenta sau absenta problemelor medicale, în scopul identificarii cu precizie a cauzei.

Oricine poate fi afectat de durere fesiera. Durerea fesiera poate fi descrisa într-o varietate de moduri, cum ar fi presiunea, amorteala, furnicaturi sau senzatie de arsura.

Diagnostic si tratament

In functie de cauza, durerea fesiera poate începe brusc si dispare relativ rapid, cum ar fi cea cauzata de o contuzie in urma unei rani minore. Durerea se poate dezvolta, de asemenea, cu timpul, si sa apara intermitent, cum ar fi durerea sciatica. Complicatiile durererii fesiere variaza în functie de afectiune, tulburare si conditii. Durere fesiera cauzate de indinderi minore sau de suprasolicitare, de obicei, raspunde la tratamente la domiciliu, cum ar fi odihna, gheata, si medicamente anti-inflamatorii fara prescriptie medicala.

...